Около 9 000 лева събра Бизнесът на Асеновград за благотворителност

8707
Около 9 000 лева събра Бизнесът на Асеновград за благотворителност

Около 9 000 лева за благотворителност събраха асеновградски бизнесмени и официални гости по време на традиционния си Коледен бал снощи. Сумата стана факт в рамките на по-малко от три часа.

Близо половината от събраните средства ще бъдат дарени още през следващите дни в помощ за лечението на преподавателя от Асеновград Любомила Ангелова. Дата за трансплантация на Люси вече е определена и се очаква тя да замине за Германия през идната седмица, където да й бъде извършена операцията. Паричните средства не са единственото, което асеновградските предприемачи дариха на Любомила Ангелова на снощния бал. Като символ на вяра, надежда и силен дух, за учителя от Асеновград бе дарена и икона с изображението на Свети Николай Чудотворец. Тя бе подарък от архиерейския намесник на града отец Йордан Георгиев за предприемача, спечелил приза „Дарител на годината“. Представителят на фирмата – Георги Запрянов - реши този жест да бъде отправен именно към Люси, която е била и негов преподавател и защото повече от всякога сега тя има нужда от морална подкрепа. Останалата част от благотворително събраната сума ще бъде внесена, както повелявцва традицията, във Фонда на асеновградските предприемачи. Със средствата от него се подпомагат талантливи деца, както и нуждаещи се от лечение момичета и момчета от община Асеновград. Общата сума бе събрана в резултат на организирания благотворителен търг. За целта асеновградските художници Ангел Тулев, Тихомир Панайотов, Аспарух Сърбов, Геракси Гераксиев, Атанас Москов, Нина Миткова и Димитър Ненкин дариха свои произведения.

Коледните празненства в Асеновград започват със запалване светлините на елхата

Тази вечер, 04.12.15 г., грейват светлините на коледната елха в Асеновград. Шоуто, непосредствено преди церемонията по запалването им, ...

Стойността на творбите бе оценена в рамките от 250 лева до 1 000 лева. Освен художествени произведения, в наддаването бяха включени още три атрактивни изделия. Реплика на оригиналното знаме „Свобода или смърт“, ушито от Райна Княгиня – за него предприемачите дадоха 2 000 лева. Фотьойл, изработен от асеновградска фирма, бе закупен благотворително за 200 лева. А за специална шотландска ракия бяха дарени 400 лева. Освен основната цел на Коледния бал – благотворителността - бяха раздадени и ежегодните награди. „Дарител на годината“ стана строителната фирма „Запрянови 03“. Призът за „Цялостен принос към Съюза на предприемачите и активна дейност в живота на сдружението през годината“ бе връчен на транспортната фирма „Комексмаш-Васил Пиронков“, собственикът на която е и председател на организацията. Той бе избран и за „Предприемач на годината“. С приз „Най-динамично развиваща се фирма“ бе отличена „Мариноарт“, в лицето на Dj Ангел Маринов.

Традиционно се връчва и наградата „Произведено в Асеновград“. Тази година тя бе заслужена от производителя на различни слънцезащитни съоръжения „Корал спектър“. С титлата „Фирма на годината“ бе удостоена отново „Запрянови 03“. На Коледния бал снощи бяха връчени и два специални приза. Като „Най-печен и най-коректен дългогодишен член на Съюза на предприемачите в Асеновград“ бе отличен Селим Емин – совственик на фирма за перилни и почистващи препарати „Селчо“. Заместник-председателят на Сдружението Иван Чохаджиев, пък, бе награден с титлата „Най-голям винодарител и винопроизводител“. Освен асеновградски предприемачи на ежегодното благотворително събитие присъстваха и дариха своя принос за благородната кауза кметът на Асеновград доктор Емил Караиванов, народни представители, началниците на Пожарната и Полицията, на Военното формирование в града, лица на фирми от Стара Загора, Пангюрище, Първомай и други официални гости.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com