Още не е ясно колко души в Асеновград имат право да гласуват

4710
Още не е ясно колко души в Асеновград имат право да гласуват

Броят на избирателите в община Асеновград, които тази година имат право да упражнят своя вот на местните избори за кмет и общински съветници, както и да участват в националния референдум, все още не е уточнен конкретно. Причина за това е, че не са приключили сроковете за актуализиране на избирателните списъци, съобщава кореспондентът на Actualno.com за Асеновград.

Очаква се точна информация да бъде предоставена в средата на този месец. Предварителните данни сочат, че няма фрапираща разлика в броя на имащите право да гласуват в Община Асеновград сега спрямо минал период. Справката е направена в сравнение с последните проведени избори, обясни Ели Пехливанова – директор в Дирекция „Управление на ресурси и база данни“. Тя припомни, че списъците с имената на избирателите ще са различни - за местни избори и за референдум. Следователно и броят на вписаните в тях няма да е еднакъв.

Кандидатът на Реформаторите в Асеновград посочи конкретно какво цели да подобри

С асеновградски мавруд и под звуците на родопски гайди с типичното право българско хоро Реформаторите в Асеновград откриха предизборнат...

Общо избирателните секции в община Асеновград ще бъдат 103. Към тях все още не е включен броят на подвижните такива. Секции и тази година ще бъдат отворени в МБАЛ Асеновград и в Дома за хора с физически увреждания в града.

Всеки избирател може да провери по няколко начина къде има право да гласува. Единият вариант е на този уеб адрес. Сайтът предоставя и възможността да се подава "Искане за гласуване по настоящ адрес" и да се регистрират издадените "Удостоверения за гласуване в определено населено място“ от общинските администрации, след идентификация с електронен подпис. Друг начин за проверка на номера на избирателната секция е чрез SMS. Изпраща се кратко текстово съобщение на номер 18 429. Той е единен за всички мобилни оператори. Цената на SMS e 0,25 лева без ДДС. В текста се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща автоматично съобщение със съответния номер и адрес на избирателната секция за изборите за общински съветници и кметове и за националния референдум. Справка може да се направи и чрез стационарен или мобилен телефон, безплатно за цялата страна, като се избере номер 0800 14 726 /"0800 1 GRAO"/.

Заявления за гласуване чрез подвижна избирателна урна ще се подават утре /03.10.15 г./ и в неделя /04.10.15 г./ от 8 ч. до 16 ч. в отдел „АОН” /стая 202 в Община Асеновград/. Влизането в сградата ще става през служебния вход.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com