Отец Тодор: Не ме притеснява назначението на трети свещеник в нашия храм

11405
Отец Тодор: Не ме притеснява назначението на трети свещеник в нашия храм

„Нямам мнение и не искам да вземам отношение по темата с обвиненията, отправени към митрополит Николай“. Това каза пред Actualno.com вече официално удостоеният с титлата „Почетен гражданин“ на Асеновград отец Тодор.

Той посочи, че всеки е свободен да изразява личното си мнение когато и където пожелае. „Аз не мога да отговарям за делата и думите на всеки в паството си, защото по тази логика би следвало да нося отговорност и в случай, че някой открадне или извърши нещо друго противозаконно“, уточни отец Тодор.

Църковен певец от Асеновград за Пловдивската епархия: Свещеник се става срещу заплащане

Срещаме Ви с човека, дръзнал да се опълчи на пловдивския митрополит Николай. Щерьо Паспалев от Асеновград – обикновено момче, цър...

И добави: „Нито съм съгласен с изказването на Щерьо Паспалев, нито не съм. Не искам да взимам отношение по този въпрос, тъй като аз съм свещеник и гледам да върша своята работа“.

Той допълни, че няма против назначаването на отец Никола. След като е наредено, свещеникът просто изпълнява, както това, така и всички останали разпореждания.

„Митрополитът каза защо го назначава – именно, защото аз съм обявен за почетен гражданин на Асеновград и ангажиментите ми като такъв ще попречат на пряката работа в църквата. Това е решение на Дядо Николай и аз съм длъжен да го изпълня и ще го направя“, категоричен бе отец Тодор.

В заключение почетният гражданин на Асеновград посочи, че няма нищо притеснително от назначаването на трети, който да извършва богослужения в асеновградския храм „Света Богородица-Благовещение“. И заяви, че в своята 45-годишна служба като свещеник е видял много неща и вече нищо не може да го учуди или притесни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com