Отлагат пръскането срещу кърлежи в Асеновград

816
Отлагат пръскането срещу кърлежи в Асеновград

Пръскането против кърлежи в Асеновград се отлага заради неблагоприятните климатични условия. Обработката на тревните площи трябваше да започне днес, но влажната почва и преваляванията от дъжд не позволиха да стартира третирането. Това съобщиха от фирмата изпълнител.

За да бъде ефективно действието на препарата, температурата на почвата трябва да е в рамките от 6 до 8 градуса, а влажността да е ниска. Препаратът, който ще се ползва за обработка, е биоцидът „Айкън 10 КС“. Трайността му е за период от четири месеца. С него ще бъдат обработени общо около 1 000 декара тревни площи в общината.

Правнукът на Райна Княгиня в Асеновград за Великден

В Асеновград честването на един от най-големите хриянски празници – Великден – ще започне тази неделя. Навръх Цветница /24....

Пръскането против кърлежи ще започне от градини и паркове в центъра и ще продължи по периферията на Асеновград. Три до четири дни ще са необходими, за да се обхванат площите в целия град, увериха от фирмата.

Пръскането против кърлежи ще се осъществява с моторни пръскачки и ще започне при първа възможност. Това ще се случи най-рано утре сутрин, ако не вали дъжд. След обработка, в третираните зони ще се поставят предупредителни табели.

Чрез тях ще се забранява достъпът на хора и животни за време до 24 часа, след пръскането. При обработката на тревните площи, на листовки, закрепени по дърветата, ще се посочват часът и датата, в които е извършено третирането.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com