Отварят до довечера едната лента от пътя Кричим-Девин?

8670
Отварят до довечера едната лента от пътя Кричим-Девин?
Снимка: БГНЕС

Пътят Кричим - Девин, който е блокиран поради активизирано свлачище, остава затворен за движение. Информацията съобщи на БТА кметът на Кричим Атанас Калчев.

На около 3 км от града вчера по обяд са се изсипали над 4000 кубика скали и земна маса, на същото място, където преди месец паднаха тонове камъни.

Борисов огледа свлачището на пътя Кричим-Девин

Министър-председателят Бойко Борисов огледа лично срутището, което минала седмица блокира движението при 102-ри км на път III-866 Девин...

Периодично пътят се отваря в банкетната лента, за да се пропускат колоните с автомобили. Най-оптимистичната прогноза е до довечера поне едната лента да бъде отворена за движение.

Заради срутище, за няколко часа днес бе затворен за тежкотоварни автомобили и пътят Асеновград - Смолян. Платното е разчистено и пътят вече е проходимо, съобщават от АПИ.

В района на Асеновград са активни още две свлачища. Едното се активизира в началото на декември и е на площ от 8 декара по пътя за кв. Горни Воден.

Поискахме 890 000 лева от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане за укрепване на трасето, но средства не са ни отпуснати. Това каза за БТА зам.-кметът на Асеновград Пламен Йончев.

Скалите отново затрупаха пътя Кричим - Девин

Ново свлачище на пътя Кричим - Девин. Тонове скали са се изсипали тази нощ и отново са блокирали пътя на метри от първото свлачище от п...

Свлачище се активизира преди месец и по пътя от асеновградския квартал Горни Воден към манастира "Св. св. Кирик и Юлита". Срутище има и по пътя за Лясково в посока Асеновград - Асенова крепост, допълни зам.-кметът. Там са изсипани около 300 кубика земна маса, но платното периодично се почиства с техника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com