Пет дни изпочупени от буря клони се търкалят из Асеновград

752
Пет дни изпочупени от буря клони се търкалят из Асеновград

Пет дни след ураганния вятър и бурята в Асеновград десетки клони лежат по тротоарите в града, съобщава кореспондентът на Actualno.com.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ ПОРАЖЕНИЯТА И КЛОНИТЕ!

Буря в Асеновград, дървета паднаха върху коли

Изпочупени дървета и клони има в целия Асеновград. Пороен дъжд и буря с ураганен вятър удари града преди около час, предаде кореспонден...

Припомняме, че ураганът връхлетя населеното място в следобедните часове на 23.06.16 г. Към днешна дата все още е трудно преминаването на пешеходци в няколко участъка в различните асеновградски квартали, сигнализират граждани. „Понякога се налага хората да ползват шосето, за да преодолеят тротоарното препятствие“, шеговито обясняват асеновградчани.

Изпочупени и събрани на купчини, но вече поизсъхнали клони стоят по тротоари на част от улиците „Цар Иван Асен II“, „Оборище“, на няколко вътрешни пресечи край МБАЛ-Асеновград и стадион „Шипка“, както и на други места в града. Бурният вятър повали и изкорени няколко дървета. Едно от тях все още чака да бъде преместено от градинка край църквата „Свети Атанасий“. Друго надвиснало дърво застрашава да разруши навеса на сграда, тъй като, падайки се е опряло на стрехата й.

По неофициална информация, фирмата по озеленяване към Община Асеновград обработва засегнатите терени. Колко време ще е нужно, за да се почисти целия град не става ясно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com