Пловдивчанин пробяга първи 160-те км. на "Персенк Ултра 2019 г."

19338
Пловдивчанин пробяга първи 160-те км. на "Персенк Ултра 2019 г."
Снимка: Facebook/Persenk Ultra

Димитър Маринов е големият победител на 160-километровото трасе в ултрамаратона "Персенк Ултра 2019 г.". Той успя да достигне финалната линия за време от 21 часа 59 минути и 28 секунди. 35-годишният Димитър Маринов е от Пловдив. Второто място в дистанцията на 160 километра си заслужи Константин Атанасов от София. Той грабна среброто на същата дистанция и в миналогодишното издание на "Персенк Ултра". До третата позиция достигна Велин Дилов от Плевен. Шампион в категорията на жените в маршрута от 160 километра стана асеновградчанката Мая Танева. С това свое постижение тя подобри времето си в същото състезание през 2018 г., финиширайки за 29 часа и 46 секунди.

Англичанин е шампион в ултрамаратона „Персенк Ултра 2016“

Чарли Шарп е победителят в 160-километровия ултрамаратон „Персенк Ултра 2016“, който се провежда край Асеновград, предаде к...

Обичайно, надпреварата по бягане имаше и други по-къси дистанции. Победител в състезанието "Диво Прасе Ултра" с маршрут от 110 километра при мъжете е Кольо Райчинов. Тук втори стана Ивайло Хаджиев, който миналата година бе шампион в същата дистанция. А третото място успя да спечели Петко Новаков. При жените Нели Ангелова първа пробяга 110-те километра. Втора достигна до финала Гергана Малчева. Третото място си заслужи Мая Малканова.

Шампион в 50-километровата дистанция при жените и в генералното класиране на "Орехово Ултра" е Мария Николова. Освен, че се класира първа, тя успява да подобри с 15 минути и собствения си рекорд от миналата година. С 5 минути пък води и победителя в категорията на мъжете. Веднага след нея на второ и трето място се наредиха съответно Славена Топалска и Боряна Николчева. Борбата за по-предна позиция между тях е била до последната крачка, разказа за Actualno.com Иван Димитров - част от организационния екип на състезанието. Двете състезателки са тичали буквално една зад друга, като втората буквално е догонвала третата на няколко метра разстояние. Славена Топалска обаче е била по-бърза с 14 секунди и така Боряна Николчева е останала с бронзов медал. При мъжете по трасето от 50 километра първата позиция зае Росен Русев. Втори се класира Камен Медков, а трети - Ахмед Ахмед.

Ултрамаратонът "Персенк Ултра" вече се утвърди като традиция и се провежда край Асеновград за шеста поредна година. Този път маршрутът, който мъжете и жените трябваше да изминат, преминаваше и през нови непознати, но интересни планински места. Състезателите в "Персенк Ултра", които се включиха в 160-километровото трасе, тръгнаха заедно с участниците в "Диво Прасе Ултра" с дистанция от 110 километра. Всички стартираха от центъра на Асеновград по маршрут: "Високата пещ" – хижа "Гонда Вода" – хижа "Безово" – връх "Червената стена" – старият Римски мост до село Югово – село Югово – хижа "Пашалийца" – село Павелско – село Хвойна - село Малево – село Орехово.

От тук трасетата на 160 километра и 110 километра се разделиха и състезателите в по-дългата дистанция трябваше да поемат през каньона при "Цирикова църква" към уникалния природен феномен "Чудните мостове". От там маршрутът продължи през Стария римски път, в близост до връх "Голям Персенк", през местност "Мезаргидик". Така, през Стария римски път бегачите достигнаха до хижа "Персенк" и се отправиха към финала по маршрут: Митницата – село Орехово – "Бяла черква" – село Добралък – хижа "Руен" – село Яврово – село Лясково – Асеновград. Обичайно, събитието е в рамките на три дни, а старт-финалът бе разположен на централния площад "Академик Николай Хайтов" в Асеновград.

Казахстанец спечели ултрамаратона "Персенк Ултра 2015"

Приключи най-дългият български маратон „Персенк Ултра 2015“, предаде кореспондентът на Actualno.com. Той беше спечелен от н...

Състезанието стартира точно в 18:00 ч. в петък (16.08.19 г.) и приключи с награждаването в 14:00 ч. в неделя (18.08.19 г.). На финала организатори, състезатели и публика се събраха за традиционната обща снимка. В тазгодишната ултранадпревара се включиха близо 500 ентусиасти от общо 16 държави - почти колкото са били и през миналата година. Сред участниците имаше и бегачи от цяла България, като в полово съотношение мъжете са с превес над жените по брой. Състезанието е предназначено за участници на възраст над 18 г., като горна граница няма. В организацията на "Персенк Ултра 2019" се включиха и 130 доброволци, разпределени в 13 подкрепителни пункта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com