Пожарникари от Асеновград гасиха пожар в двора на пожарната

3352
Пожарникари от Асеновград гасиха пожар в двора на пожарната
Снимка: Наси Маркова

Седмицата на пожарната безопасност започна в Асеновград с построяване на шлангова линия и подаване на вода от противопожарен автомобил. Това предаде кореспондентът на Actualno.com от града.

Сред мероприятията, които са предвидени от РСПБЗН в Асеновград бе и запалване и гасене на тавата с лесно запалими течности. Демонстрацията бе извършена от асеновградски пожарникари в района на РСПБЗН в града. Огънят бе загасен с 6-килограмов прахов пожарогасител. Прахообразното вещество, което се намира в самия пожарогасител, се изпуска под налягане, като така се създава един филм, който разделя горящата повърхност от достъпа на кислород.

Възпитаничка на ГШК „Асеновец“ се окичи с европейска купа

Възпитаникът на ГШК „Асеновец“ Петя Караиванова се окичи с европейска купа. Тя си спечели златото в надпреварата по класиче...

Освен всичко, в следващите дни предстои и среща между настоящи и пенсионирани служители на асеновградската пожарна. Разяснителни прояви за деца от детски градини ще бъдат организирани преди началото на учебната година. В Дните от отворените врати в РСПБЗН в Асеновград до 14.09.15 г., включително, малки и големи могат да разгледат автомобилите, оборудването и сградата пожарната в града отблизо или да задават въпроси на открити телефонни линии.

Още днес майки и татковци доведоха своите малчугани, за да ги запознаят с работата на пожарникарите. Противопожарни демонстрации в Асеновград предстоят отново този петък, 11.09.15 г., от 10:30 ч. пак пред сградата на РСПБЗН.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com