Предизвикват деца да творят на тема "Вълшебният свят на книгите"

935
Предизвикват деца да творят на тема "Вълшебният свят на книгите"
Снимка: Actualno.com

Малки асеновградски художници ще получат шанс да покажат своя талант в рисуването. Малчуганите могат да развихрят въобржението си и да изрисуват върху белия лист какво за тях е „Вълшебният свят на книгите“.

Това е темата на конкурса за детска рисунка, обявен от Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асенoвград.

Населението в Асенoвградско намалява с около 450 души годишно

Населението в Асеновградско намалява с всяка изминала година. Това сочат данни от изготвен анализ на състоянието и потребностите за под...

Целта е да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, обясняват организаторите. И допълват, че по този начин ще се стимулира интересът на подрастващите към книгата и знанието. В конкурса за рисунка могат да участват всички жители на Асеновград, на възраст до 15 г.

Творческото състезание ще се проведе в три възрастови групи: за деца в детската градина и подготвителни групи; ученици от 1-ви до 4-ти клас; ученици от 5-ти до 8-ми клас. Изискване към малките художници е рисунките им да не са по-големи от формат А3, а техниката на рисуване е пожелание. На гърба на всяко произведение трябва да бъдат записани имената, годините и учебното заведение, в което се обучава детето. Творбите трябва да бъдат представени в отдел „Изкуство” на

Градската библиотека до 27.03.18 г. Всички млади творци ще бъдат удостоени с грамоти, а отличените, като най-добри художници, ще получат и предметни награди. Награждаването ще се състои по време на великденската работилница за изписване на магически яйца, като датата и часът на провеждането й ще бъдат оповестени допълнително.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com