Приятели на загиналия моторист Ерол: Убиецът му е друг

18956
Приятели на загиналия моторист Ерол: Убиецът му е друг
Снимка: БГНЕС

Множество въпроси и ожесточени интересни спорове в социалната мрежа породи поредната смърт на пътя между Асеновград и Пловдив, когато при катастрофа загина 37-годишният моторист от Асеновград - Ерол Мехмед.

Припомняме, че първоначалната информация на полицията бе, че той е паднал от мотора си, но не съобщиха, че е бил прегазен от кола. По-късно аутопсията показа друго и с обвинение за смъртта на асеновградчанина се оказа 56-годишен мъж от ромски произход. Той се казва Димитър Иванов. След появата на тази информация, някои от фейсбук групите за Асеновград, "гръмнаха" с опровержение, но без доказателства.

37-годишен моторист от Асеновград загина, след падане от мотора

Моторист от асеновградския квартал "Долни Воден" загина на пътя между Асеновград и Пловдив снощи. Сигналът за случилото е е постъпил в ...

Мъж на име Асен Манолов заяви, че обвиненият ром е "изкупителна жертва". А "семейството на загиналия знае кой е истинският убиец", но никъде не се споменават имена. В друг пост, пък, потребител с име Sevcan Emin казва: "Не е той убиецът на скъпият ни приятел Ерол. Друг е виновникът, но скоро и той ще се появи. Трайте си и ще видите. Истината ще излезе. Бай мангал е невинен. Друг е карал буса. Друг не е спрял. Истината се знае. Изисква се време. Всеки си мисли, че с пари всичко се постига. Не е така, този път не са познали. Случаят е стигнал чак до Турция. Не винаги парите помагат".

Въпросът кой действително е виновен за нещастието и дали загиналият моторист е блъснат или сам е паднал и той има ли вина за случилото се, тепърва ще се изяснява от разследващите органи. От изказванията на приятелите му в социалната мрежа не става ясно и дали те са подали сигнал до компетентните органи за това, което знаят. Междувременно, Пловдивският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, спрямо 56-годишния Димитър Иванов, който е обвинен в причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа.

Според обвинението, в нощта на инцидента мъжът е нарушил правилата за движение по пътищата, като не е спрял, след като е блъснал мотоциклетиста, а е избягал от местопроизшествието. Освен това, е управлявал микробус, без да има необходимата правоспособност. За това, в което е обвинен 56-годишният мъж, най-тежкото наказание, предвидено в закона, е "лишаване от свобода" от 3 г. до 15 г.

С 3 стоп патрона полицаи спряха моторист без книжка

Гонка е спретнал на столичните полицаи тази нощ моторист без книжка. Наложило се е той да бъде спрян с три стоп патрона, тъй като не са...

Мярката срещу Димитър да остане в ареста е предприета, тъй като според магистратите, съществува реална опасност той да се укрие и да извърши ново престъпление. По-късно в залата стана ясно, че мъжът вече е осъждан няколко пъти - за кражби и за управление на моторно превозно средство без книжка. Без образование е, неграмотен, има четири деца и 10 внуци. Определението на магистратите не е окончателно. То подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд–Пловдив на 22.08.19 г. от 10:00 ч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com