Романът „Сватбата“ най-четен през 2016 г. в града на булките и виното

2128
Романът „Сватбата“ най-четен през 2016 г. в града на булките и виното
Снимка: Actualno.com

Най-четеният автор в Асеновград за 2016 г. е Нора Робъртс, сочат данни от статистика на Градска библиотека „Паисий Хилендарски” в града.

Произведения на американската писателка на бестселъри в жанра романтичен трилър са вземани за четене от асеновградчани над 800 пъти през изминалата година. Втора в класацията на асеновградската библиотека се нарежда Даниел Стийл с близо 660 заемания.

25-годишен студент от Асеновград отнесе Богоявленския кръст у дома

25-годишен младеж спаси Богоявленския кръст от водите на река Чая в Асеновград днес, на Йордановден. Любослав Ангелов е студент в Пловд...

Следващата позиция в челната тройка е за Сандра Браун.

Неотлъчно след нея са Майкъл Конъли, Барбара Делински, Дейвид Балдачи, Луиз Бегшоу, Агата Кристи, Александра Маринина и Мери Хигинс Кларк.

Книгата от библиотеката в града на булките и виното – Асеновград - която е била прочетена най-много пъти през 2016 г., е романът на Даниел Стийл - „Сватбата“, следвана от „Победители” на същата авторка.

На третата позиция на почетната стълбица сред четивата се изкачва книгата „Съдба” на Луиз Бегшоу. Сред 10-те най-четени произведения за миналата година са „Тайната между нас” на Барбара Делински, „Предателство” на Даниел Стийл, „Родово проклятие” на Уна-Мери Паркър, „Смъртоносно” на Сандра Браун, „Възкръснало минало” на Нора Робъртс, „Смърт посред бял ден” на Елизабет Лоуел и „Не се завръщай” на Лий Чайлд. Интерес представлява и класацията за най-предпочитани детски автори от малките асеновградчани.

Изграждат улично осветление в седем зони на Асеновград

Около 150 000 лева без ДДС ще похарчи Община Асеновград за направа на улично осветление. За целта е обявена обществена поръчка и вече с...

Сред първенците попада името на Елин Пелин, чиито произведения са заемани най-много пъти през 2016 г. Иван Вазов и Емилиян Станев, които се изучават в училище и са част от задължителния списък за учениците, вземат втора и трета позиции в класацията на Градската библиотека. Следващи в челната десятка са съответно Шарън Джекинс, Елиф Шафак и Полет Буржоа.

Сред най-четените от малгучаните в Асеновград творци са и Марк Твен, Джани Родари, Джеф Кини, Ран Босилек и Астрид Линдгрен. Книгата, напускала най-често Детски отдел на библиотеката през 2016 г., е „Хвърчащата класна стая” на Ерих Кестнер. По брой заемания на второ място се нарежда „Пет приказки” на Валери Петров, а трета е „Малкият принц” на Екзюпери.

В класацията на най-четените от малките читатели произведения се вписват „Приключенията на Лукчо” на Джани Родари, „Приключенията на Том Сойер” на Марк Твен, „43 небивалици” на Доналд Бисет, „Ян Бибиян” на Елин Пелин, „Лакомото мече” на Емилиян Станев, „Мили бате!” на Станка Пенчева и „Ромски, турски, арменски и еврейски приказки”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com