Роми искат да гласуват със счупени и залепени лични карти

26692
Роми искат да гласуват със счупени и залепени лични карти
Снимка: Actualno.com

Нормален старт на изборния ден в Асеновградско. Всички 105 избирателни секции на територията на общината, както и трите подвижни, започнаха работа точно в 7 ч. тази сутрин.

Общо 25,7% е избирателната активност към 13 ч. днес. Жалби и сигнали към този час не са постъпили от Асеновград в Районна избирателна комисия-Пловдив. Напрежение за кратко бе породено в няколко от секциите, разположени в ромския квартал на града. Екипът на Actualno.com попадна на граждани, които спореха с членове на комисии. Ромите претендираха за право на вот с личен документ, чия

Изборният ден протича спокойно и при сравнително висока активност

Към 13.00 часа избирателната активност за страната на втория тур на изборите за президент и вицепрезидент, е 27,2%. Това заяви говорите...

то цялост е нарушена - счупена и залепена личната карта. Те бяха препратени към Районното управление на МВР в Асеновград, за да им бъдат издадени удостоверения, с които ще могат да упражнят своя вот. Гражданите отказваха да преминат процедурата. След няколкоминутен спор част от тях си тръгваха обидени и не се връщаха. Други все пак посетиха полицейското управление в града и им беше издадено удостоверение, с което да гласуват.

В първата част от изборния ден дълги и бавно преминаващи опашки пред избирателните секции в Асеновград не се образуваха. Гражданите изчакваха търпеливо пред врата на съответната секция и влизаха по един, за да упражнят правото си на глас.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com