Семейство остана без дом след пожар, всичко е изпепелено

3356
Семейство остана без дом след пожар, всичко е изпепелено
Снимка: Наси Маркова

Пожар изпепели до основи къщата на семейство от асеновградското село Избеглии. Сашо Гърбев и Ирина Ангелова останаха на улицата, след като огън обхванал дома им и изгорил покъщнината, информира кореспондентът на Actualno.com.

Пламъците избухнали половин час преди полунощ в нощта събота срещу неделя. В този момент стопанинът на жилището, който е пенсиониран заради заболяване, вече спял. Половинката му Ирина работи като санитар в МБАЛ-Асеновград и в злощастната нощ била на смяна. Семейството има пет деца, които живеят извън селото - някои от тях пребивават в чужбина. Затова по време на лумването на пожара мъжът е бил сам в къщата.

Мъж изгоря при пожар в село край Кочериново

55-годишен мъж изгоря при пожар в дома му в село Стоб, община Кочериново, кюстендилска област, предаде кореспондентът на БГНЕС за регио...

Разминал се е със смъртта буквално на косъм, разказаха съседи. Събудил го е именно шумът от горящите вещи. Сашо Гърбев незабавно излязъл навън и потърсил помощ от своите съседи, които позвънили на спешния телефон 112. Докато пристигнат екипите на РСПБЗН-Асеновград хората успели да спасят едва част от добитъка. Именно те съобщили на Ирина, че е избухнал пожар в дома й. В гасенето на пламъците участвали огнеборци от Асеновград, Пловдив и Садово. Те се борили с огнената стихия почти цялата нощ, обясниха очевидци.

Повече от 30 часа пожарникари дежурили, тъй като съществувала опасност огънят да пламне отново. Причините за възникването на пожара все още не са изяснени. „Документи, мебели, покъщнина – всичко е изгоряло. Важното е, че няма пострадали или жертви при инцидента. Но сега тези хора имат нужда от нашата помощ“, призова кметът на село Избеглии Йордан Райчев. Той посочи, че всякакъв вид подкрепа ще е добре дошла.

Райчев възнамерява да потърси съдействие и помощ и от управата на Община Асеновград. Телефонните номера, на които могат да се обадят желаещите да помогнат, са 0885 405 760 и 033 24/ 22 25.

Потърпевшите са се отоплявали с печка на твърдо гориво, но твърдят, че в нощта на инцидента тя не е била запалена. Работи се върху версията за късо съединение. Днес предстои отново оглед на следователи.Към момента потърпевшите не са съобщили на децата си за случилото се. Тъй като няма къде да живеят, в момента са настанени у съседи.

Пожар избухна в заведение в центъра на София

Пожар избухна в заведение на ул. „Хр. Белчев“ в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС. Огънят е избухнал в индийски ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

"Танцова фиеста" с пълен площад и безброй танци в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com