Шивашка фирма взе под наем бившето РП "Асеновец" за 20 000 лв годишно

7391
Шивашка фирма взе под наем бившето РП "Асеновец" за 20 000 лв годишно
Снимка: Actualno.com

За малко над 20 000 лева годишно бе отдадена по наем сградата на бившето районно предприятие „Асеновец“, която е частна общинска собственост, предаде кореспондентът на Actualno.com в Асеновград.

Публичният търг с явно наддаване, обявен от Общината, бе спечелен от шивашката фирма „Рос-Текстил“, регистрирана в Асеновград. Тя бе единственият кандидат-наемател.

50 лв. - толкова са дарени в Асеновата крепост за 2 години

По-малко от 50 лева дарения за почти две години са получени в църквата на Асеновата крепост, съобщи кореспондентът на Actualno.com в Ас...

Още преди изтичане на 14-дневния срок за обжалване на процедурата, изпълнителят започна извършването на ремонтни работи по обекта. Дейността стартира със заповед за предварително изпълнение, увериха обаче от Общината.

Според договора, фирмата-изпълнител се задължава да извърши основен и текущ ремонт, както и подобрения в обекта за своя сметка. Срокът за осъществяване на ремонтните дейности не трябва да е по-дълъг от една година. Наемателят няма право на претенция за намаляване на наема заради ремонта.

В момента в сградата на бившето РП „Асеновец“ вече текат строително-монтажни дейности. Целият обект представлява 3-етажна масивна сграда с изба. Общата площ на постройката е близо 1 300 квадратни метра. Застроеното пространство е около 500 квадратни метра.

Снимка: Actualno.com

Неразбрали роми за втори път на опашка за хранителни продукти в Асеновград

Точно 450 социално слаби жители на община Асеновград ще получат помощи във вид на хранителни продукти. 324 са крайно нуждаещите се, кои...

Обектът е отдаден под наем за срок от 5 години. Месечната наемна цена, която наемателят ще плаща, е в размер на близо 1 700 лева, като към нея се заплаща и ДДС.

РП „Асеновец“ функционира като такова от началото на 1977 г., когато обединява три градски предприятия в едно. Сградата е многофункционална, докато в един момент остава запусната и неизползваема. Години наред общинското ръководство на Асеновград се опитваше да я продаде, но до момента не се явяваха заинтересовани инвеститори.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com