Славата на лековитото скално образование Скрибина се разнася

90646
Славата на лековитото скално образование Скрибина се разнася
Снимка: Actualno

Скалното образувание Скрибина край сатовчанското село Крибул е известно с това, че лекува всякакви болести. В това вярват хиляди българи и чужденци, посетили свещеното място и видели лек за болежките си.

Баба Юлия Земеделска е жената, която по родова заръка изпълнява функциите на лечителка. Получила възможността да общува със змията – стопанин на светилището от своята сестра. Нейната майка също била лечителка почти до смъртта си, разказва кореспондентът ни в Асеновград.

Чистят надвисналите над Кресненското дефиле скали

Продължава укрепването на свлеклия се преди 3 дни скат на ГП Е-79 в Кресненското дефиле. Освен това предстои обрушване на опасния участ...

Местните жители разказват за десетки случаи на излекувани хора, които преди това са посетили Скрибина. Най-ярък пример е 23-годишна девойка, която имала проблеми с двигателната система и не можела да говори. След три посещения на скалното образувание тя започнала да говори нормално, а проблемите с краката изчезнали.

Има и много случаи на семейства, които не могли да имат деца и ставали родители отново след посещаване на мястото. Такъв е случаят с жена от Испания, която седем години нямала дете. Дошла на Скрибина и след две години се появила с наследник на ръце.

„Имаше една Пенка от Садово. Тя идваше за дете. Един път й казах да вземе един чифт бебешки чорапки и да ги остави на камъка. Тя взела и платила един чифт, а като отидохме там и развързахме пакета се оказа, че са били два. Тогава аз й казах: „Пенке, ще родиш близнаци“. Така и стана. Сега има две деца – Мария и Теодора“, разказва баба Юлия.

Тя допълва, че започнала да лекува след много тежка операция. Преди години лекарите открили, че е болна от рак. Тя решила да посети мястото като се зарекла да помага с каквото може на болни безвъзмездно, ако оздравее. Отишла там три пъти и при медицинския преглед се оказало, че туморът лека-полека изчезва.

Снимка: Actualno.com

Възстановяват концертите под скалите на Мадара

След десетгодишно прекъсване шуменският симфоничен оркестър възобновява концертите си под скалите на Мадара. Първият от двата концерта...

Нейният съпруг Юлиян също е изпитал лечебните свойства на каменната арка върху себе си. Преди 30 години той е катастрофирал с мотор и лежал близо месец в кома. След като се събудил постоянно сънувал кошмари и не спал с дни. Тогава баба Юлия го завела на светилището и от там нататък той спал нормално.

Около Скрибина има дървета, на които са окачени стари дрехи. Те не бива да се пипат, защото се вярва, че така вземаш болката на този, който я е оставил. На площадка върху скалата болният оставя стотинка – лепта за змията – стопанин. Те също не бива да се пипат.

Символика и значение има разположението на отвора в скалата – входът сочи изтока (изгрева), а изхода – запада (залеза). Местните хора твърдят, че змията може да се превъплъти във всякакво животно, дори и човек. Може да се появи като млад човек в носия, пеперуда и т.н. Те са категорични, че там се върви с вяра. Само така ще получиш лек за болежките си.

Славата на Скрибина вече се разнесе в цяла България, че даже и извън пределите й – Германия, Испания и Америка. Експерти физици са измерили и биомагнитното поле на мястото. Оказало се, че районът около големия отвор на скалата има много силна енергия.

Скалните градове: Романтична и дръзка гледка (снимки)

В скалните градове има нещо романтично, дръзко и приказно. Сайтът Spot Cool Stuff предлага любимите си 5 места, които изглеждат нереа...

Местните разказват, че не се знае нито кога е открит този феномен, нито от кого. Но едно е сигурно – той дава здраве на всички, които дойдат при него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com