Спортист №1 на Асеновград за 2015 г. е щангистът Васил Господинов

6201
Спортист №1 на Асеновград за 2015 г. е щангистът Васил Господинов

Щангистът Васил Господинов стана „Спортист №1 на Асеновград“ за 2015 г. Титлата му бе обявена пред представители на почти всички асеновградски спортни клубове и деятели, подпомогнали за прославяне името на града и за развитието на спорта през годините. Това предаде кореспондентът на Actualno.com от града.

Тазгодишният победител получи приза си на официална церемония. Наградата му бе връчена от кмета на Асеновград доктор Емил Караиванов. Васил Господинов е дългогодишен състезател на КВТ „Асеновец“. Спортист №1 за 2015 г. е трикратен държавен шампион за мъже в категория до 105 килограма. Златният медалист се класира и на 19-то място на Световното първенство за мъже в Хюстън, САЩ.

Изкърпват опасни дупки на възлови улици в Асеновград

До десетина дни се очаква да бъдат изкърпени дупки на възлови улици в Асеновград. Заделени са средства, които са предвидени за ремонт, ...

На крачка след него, със сребро бе отличен 14-годишният Георги Терзиев от СК „Хамон“. Той все още е тийнейджър, но е сред най-бързо развиващите се и трупащи опит и отличия състезатели по шинкиокушин в Асеновград, страната, че дори и в чужбина. Третото място си заслужи Джамал Али. Спортистът е състезател по свободна борба. Възпитаник е на СКБ „Асеновец“. На четвъртата позиция се класира Димитър Кумчев. Също дългогодишен състезател по борба. И той е възпитаник на същия клуб.

Точно в средата, на петото място, сред „10-те най-добри спортисти на Асеновград“ за 2015 г. се нареди гребецът Кирил Мичоров. Младежът е състезател на СККК „Асеновец“. Шестата позиция бе запазена за Ивайло Иванчев – щангист от СКВТ „Асеновец“. На седмо място се класира Тодор Колевски. Той също е състезател по кану-каяк и е възпитаник на СККК „Асеновец“. На следващата осма позиция бяха отличени двама асеновградски спортисти, получили еднакъв брой точки. Теодора Андончева – състезател по вдигане на тежести в СКВТ „Асеновец“ и Емил Банков – състезател по кану-каяк и възпитаник на СККК „Асеновец“. Предпоследното място бе заето от Стефан Марков от същия клуб. В края на класацията, на почетното 10-то място, се нареди Реджеб Юмер. Той тренира борба в СКБ „Асеновец“.

Бяха връчени и няколко специални награди на заслужили асеновградчани, допринесли за развитието на спорта в града. За „Най-проспериращ млад състезател“ бе обявен щангистът на КВТ „Асеновец“ Георги Йочев. „Футболист №1 на Асеновград“ за 2015 г. стана централният нападател на ФК „Асеновец“ и един от голмайсторите в отбора - Александър Стойчев. Като „Спортно събитие на годината в Асеновград“ за трети пореден път бе определен ултрамаратонът „Персенк Ултра 2015“. Състезанието се проведе за трета поредна година през изминалото лято. За „Отбор на годината“ в Асеновград бе обявен тимът на 16-годишните баскетболистки на БК „Асеновец-2005“. Лъчезар Кишкилов от КВТ „Асеновец“ бе награден с титлата „Треньор на 2015 г.“. Той е личен треньор на тазгодишния носител на титлата „Спортист №1 на Асеновград“ Васил Господинов. Призът за „Медийно отразяване на спорта в Асеновград“ през тази година бе връчен на видеооператора от телевизия „ТВ САТ КОМ“ Продан Божинов.

Специални награди за „Популяризиране на асеновградския спорт“ и за „Проява на силен дух и воля“ бяха връчени на Расим Назал. Асеновградчанин, прославил името на града ни в Република Корея. Той спечели бронзов медал по шахмат от Световните игри за незрящи в Сеул. През тази година асеновградските спортисти са завоювали точно 164 медала. От тях: 51 – златни, 41 – сребърни и 72 – бронзови. В анкетите с тайно гласуване участваха общо 20 представители на спортни клубове и на медии, развиващи своята дейност на територията на община Асеновград.

Повишение в събираемостта на данъци и такси отчитат в Асеновград през последния месец

Повишаване събираемостта на „Данък недвижимо имущество“ в община Асеновград се наблюдава в последния месец от годината. Тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com