Стартира проект за изграждане на ново Спешно отделение в МБАЛ-Асеновград

1186
Стартира проект за изграждане на ново Спешно отделение в МБАЛ-Асеновград

„Ще направя всичко възможно МБАЛ-Асеновград да стои добре на пазара, както е стояла и досега и да обслужва населението на общината още по-качествено. Пациентите са нашата ценност, за тях ще работим и всичките ни усилия ще бъдат насочени натам.“, декларира в инетрвю пред медии преизбраният управител на асеновградското лечебно заведение доктор Иван Червенков.

Той посочи, че реформи в управленската програма на МБАЛ-Асеновград ще бъдат извършени, тъй като здравеопазването е динамично. Една от предстоящите промени е изграждане на ново Спешно отделение. В тази насока вече е стартирал проект съвместно с Министерството на здравеопазването. Това ще допринесе за подобряване обслужването и оказването на спешна медицинска помощ на населението в общината. Към настоящия момент съществува проблем заради разделението на медицинската помощ на „болнична“, „доболнична“, „спешна“, „неотложна“ и трудното ориентиране на пациентите в обстановката, смята Червенков.

Предизборни материали още стоят по сгради в Асеновград, санкционирани няма

Предизборни плакати и брошури продължават да „висят“ по дървета, сгради и стени в Асеновград, повече от 10 дни, след приклю...

Той обясни, че самата структура на лечебното заведение ще се запази такава, като е възможно да бъдат разкрити нови звена. План за изграждане на Спешен център в Асеновград имаше и от Министерството на здравеопазването преди два месеца. За целта Общинският съвет в града даде разрешението си за учредяване право на строеж, в полза на ведомството. По думите на доктор Иван Червенков, тази идея отпадна, поради инвестицията, която би послевала.

С оглед намаляване на стойността й, е отправено предложение първият етаж от новото крило на МБАЛ-Асеновград, който все още не е завършен, да бъде отдаден на Държавата под съответната форма и там бъде разкрито Спешно отделение по стандарт.

Шефът на болничното заведение допълни, че е удовлетворен от факта, че от 11.11.16 г. вече има получена заповед на здравния министър, с която е утвърдено нивото на акредитация, като засега то се запазва същото. Новоизбраният управител възнамерява да работи за повишаване компетентността в сферата на кардиологията и възможностите за обучаване на млади специалисти, с оглед задържането им, като кадри в болницата в Асеновград.

Доктор Иван Червенков обеща, че ще наблегне върху работата по обучение на персонала, по отношение на пациентите и вътре в самите колективи. Целта е да бъде повишено нивото на отзивчивост и комуникация с гражданите. Управителят съобщи, че има намерение да подмени част от апаратурата, основно в образната диагностика. МБАЛ-Асеновград е кандидатствала и по европрограма за обновяване на централната стерилизационна, като проектът е на стойност до 400 000 лева и очаква одобрение.

Иван Червенков е старият нов шеф на МБАЛ-Асеновград

Шеф на МБАЛ-Асеновград остава досегашният управител доктор Иван Червенков. Той спечели конкурса за поста с преднина от 17 стотни пред о...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com