Стрелба и освобождаване на заложник показаха в Асеновград (ВИДЕО)

4002
Стрелба и освобождаване на заложник показаха в Асеновград (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Стотици асеновградчани се запознаха с част от възможностите на българската армия от кампанията „Бъди войник“, която гостува в Асеновград. "Инициативата върви по свой план. Навсякъде където тя се провежда е празник за съответния град. Към момента не може да се направи равносметка колко са постъпилите досега молби от желаещи да станат веоннослужещи, тъй като кампанията е по средата", обясни пред Actualno.com началникът на щаба на Сухопътните войски бригаден генерал Николай Караиванов. Той се обърна към младежите, които все още се колебаят дали да постъпят в българската армия, с думите: "Ще бъдеш достоен човек. Отговорен и дисциплиниран. Ще бъдеш уважаван".

Във военното поделение на Асеновград засега има свободни места, уточни капитан Емил Григоров, като допълни, че през предстоящата есен ще бъде обявен конкурс за попълване на бройките. „Асеновградското формирование е окомплектовано почти на 90% с войнишки състав, което показва големия интерес на младите хора в региона към армията“, посочи командирът на 4-ти Артилерийски полк полковник Лъчезар Мишев. „Кампанията „Бъди войник“ преобърна негативната тенденция и в момента броят на приетите в армията е по-голям от броя на напусналите. Очакваме при нас да дойдат младите хора, защото армията е място, което оформя развитието им. Възпитава ги в чувство за отговорност, във физическа и психическа устойчивост“, каза още и бригаден генерал Караиванов.

Арестуваха 223 военни в Турция

Турските власти арестуваха 223 военни в цялата страна днес заради предполагаеми връзки със забраненото движение на Фетуллах Гюлен, съоб...

Статичният показ на площад „Академик Николай Хайтов“ в Асеновград включваше основната техника от състава на 4-ти Артилерийски полк, както и въоръжение и оборудване на Специалните сили. Изключителен интерес предизвикаха демонстрациите на военни от полка в града по подготвянето на оръдие за водене на огън. Най-малките асеновградчани се радваха на възможността да влязат и да разгледат отвътре огромните бойни машини, позиционирани на центъра. Други погледнаха през специалните военни бинокли, а трети облякоха специализирана екипировка. Гражданите и гостите на Асеновград наблюдаваха демонстрации на базови умения на военнослужещи от 68-а бригада „Специални сили“, които войниците трябва да владеят след постъпването в бригадата – стрелба на къси и пределно къси разстояния и техники за стрелба.

Демонстрирани бяха и директна акция с цел освобождаване на заложник и военно-ръкопашни техники. Освен сухопътните войски, със специални щандове и представяне на професията бяха представители на военноморските сили, военновъздушните сили, гвардейските части и други. Традиционно, събитието от кампанията „Бъди войник“ завърши с концерт на Представителния ансамбъл на Въоръжените сили и Представителния духов оркестър на Военновъздушните сили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com