Свлачище затруднява пътя Асеновград-Смолян

29023
Свлачище затруднява пътя Асеновград-Смолян
Снимка: БГНЕС

Активизирало се рано тази сутрин свлачище затруднява движението по пътя Пловдив-Смолян. В участъка е органичено движението на товарни автомобили.

Свлачището е препречило движението в едното платно на около 2-3 километра след Асеновград в посока Смолян. Автомобилите се движат двупосочно в свободното платно, като служители на „Пътна полиция” от Пловдив и Смолян регулират трафика, докато разчистването на скалната маса продължава. Тя се е свлякла през нощта, пострадали няма.

Свлачището към "Горни Воден" продължава да работи

Свлачището към асеновградския квартал "Горни Воден" окончателно откъсна участъка от пътя и буквално запрати тонове земна маса и парчета...

Камионите и тировете са задължени да обикалят през Кричим, Михалково, Девин и Широка лъка. По пътя е забранено движението на товарни автомобили, каквото е изискването и за магистралите в страната заради интензивния трафик в края на празничните дни, информира БНР.

Забранява се движението на тежкотоварни автомобили над 10 тона по пътя Асеновград - Смолян, където има активирало се свлачище. Информацията съобщиха за Радио "Фокус" - Пловдив от Областната дирекция на МВР. За останалите мотирни превозни средства движението се извършва в едното платно.

Ограничения заради активизирало се свлачище са въведени и на пътя от Пещера до летовището "Свети Константин". Там е забранено преминаването на автомобили с тегло над 3,5 тона.

Снимка: Архив

Бунт в Асеновград заради свлачище

1000 души излязоха на протест заради активизиралото се свлачище по пътя Асеновград - Лясково. Единствената връзка на жителите на Лясков...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com