В Асеновград по-малко хора се изследват за СПИН, отколкото миналата година

5381
В Асеновград по-малко хора се изследват за СПИН, отколкото миналата година

Точно 27 асеновградчани се включиха в ежегодната антиСПИН кампания в община Асеновград. Тя се проведе в рамките на вчерашния ден, информира кореспондентът на Actualno.com за града.

Мобилният кабинет бе разположен на площада в града. АнтиСПИН кампанията за безплатно, доброволно и анонимно консултиране и изследване е инициирана от Министерството на здравеопазването и се осъществява на национално ниво. Сред резултатите на изследваните пациенти от Асеновград позитивни не бяха засечени, обясниха медиците от Регионалната здравна инспекция Пловдив, които реализираха еднодневната кампания сред асеновградчани.

90% от новите случаи на ХИВ/СПИН са инфектирани по сексуален път

От началото на годината около 90% от новите случаи на ХИВ/СПИН, които са 126 за страната, са инфектирани по сексуален път . Това каза...

Да проверят безплатно своя ХИВ статус се решиха жители на общината на възраст между 25 г. и 40 г.. Този път интересът от страна на гражданите беше по-слаб в сравнение с предишни години, допълни медицинският екип на мобилния кабинет.

Безплатно всеки можеше да провери и равнището на въглероден диоксид в организма си. Изследването бе от изключително значение най-вече за пушачите.

Кампанията се провежда в периода от 03.08.15 г. до 13.09.15 г.. Мобилните кабинети за безплатно изследване ще посетят множество градове в страната. АнтиСПИН кампанията цели „Превенция и контрол на ХИВ/ СПИН“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com