В Асеновград ромите са много активни, в Добрич член на СИК почина

6499
В Асеновград ромите са много активни, в Добрич член на СИК почина
Снимка: БГНЕС

24% бе избирателната активност в Асеновград за времето от 6 ч. до 13 ч. в днешния ден на балотаж за кмет на община. Това съобщиха за Actualno.com от Общинската комисия в града.

В ранните сутрешни часове активността на избирателите в община Асеновград достигна едва 10%. Струпвания на граждани и образуване на опашките пред секциите не липсваха, но напрежение нямаше. Сред най-активните гласоподаватели в Асеновград и днес, както и на първия тур на местните избори, са избирателите в ромския квартал „Лозница“. До този момент изборният ден в общината преминава спокойно, без особено сериозни сигнали от граждани.

Висока активност на изборите в Павел баня

61% е избирателната активност в общината към 17.00 часа. 7364 от общо 12 033 души са упражнили до правото си на глас в общината. Прибли...

В ОИК Асеновград до ранния следобед са постъпили две жалби с по-общо съдържание. Едната е била от избирател с претенция за арогантно поведение, от страна на председател на секционна избирателна комисия в асеновградското село Тополово. Сигналът е подаден на телефон 112. Извършена е проверка и са отправени предписания. Втората постъпила в ОИК Асеновград жалба е за осъществяване на предизборна агитация на език, различен от българския. Отново е извършена проверка по случая. Отправени са препоръки към всички членове на определената комисия.

В следобедните часове денят за балотаж за кмет на община Асеновград протича спокойно. Въпреки опашките от сутринта, членове на комисии, наблюдатели и застъпници в няколко асеновградски секции отчитат като спокойно провеждането на днешния вот. За справка, на първия тур на местните избори за кмет в община Асеновград и за общински съветници до 13 ч. правото си на вот бяха упражнили 24,15% от избирателите.

Междувременно, по информация на Нова телевизия, член на СИК в Добрич е получил инфаркт и е починал. Четири сигнала са получени в ОИК Добрич, като единият от тях е за контролиран вот и се проверява от прокуратурата. Има сигнал, че избиратели били извозвани по 12-14 души с микробус до секциите в СОУ" Любен Каравелов". Окръжният прокурор е разпоредил проверка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com