В МБАЛ Асеновград отбелязаха Бабинден

7442
В МБАЛ Асеновград отбелязаха Бабинден

С народния обичай по измиване на ръцете със сапун бе отпразнуван и тази година Бабинден в МБАЛ Асеновград. По традиция ритуалът се проведе рано тази сутрин в лечебното заведение, съобщава кореспондентът на Actualno.com от града. 

В празничното утро най-младата акушерка поля вода на завеждащия АГ отделението в асеновградската болница - доктор Богдан Червенков. Докато се миеше, той пожела: „Както сапунът се плъзга между ръцете, така да се плъзга бебето в ръцете ни, да е леко раждането на всяка майка.”. След това, с пожелание всички деца да се раждат живи и здрави старшата акушерка Атанаска Георгиева поднесе на доктор Богдан Червенков пита и мед.

Планират назначението на четвърти заместник-кмет в Асеновград

Четвърти заместник-кмет ще бъде назначен в Асеновград. Това ще стане факт, ако съветниците на града приемат предложената от кмета докто...

Около 400 бебета са проплакали в рамките на цялата 2015 г., посочиха от родилното отделение на МБАЛ Асеновград. От началото на тази година до днес пак там на бял свят са се появили точни 26 момченца и момиченца. На провеждането на ротуала присъстваха и официални гости, сред които бе кметът доктор Емил Караиванов. „Благодарността и почитта ни към вас - хората, даряващи първата глътка въздух - са неизмерими.” С тези думи доктор Караиванов изрази уважението си към хуманната професия на служителите от АГ отделението в асеновградската болница. По повод Бабинден всички родилки в МБАЛ Асеновград получиха по една червена роза от градоначалника с пожелание за здраве и усмивки за тях и рожбите им.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com