В Община Асеновград заличават само една адресна регистрация

4220553
В Община Асеновград заличават само една адресна регистрация

Само една адресна регистрация в нарушение преди местните избори ще заличат в Асеновград, предава кореспондентът на Actualno.com в града.

Обстойна проверка по документи на място на адресните регистрации на жители на община Асеновград за периода 01.07.14 г.- 30.04.2015 г. бе извършена по заповед на кмета на града доктор Емил Караиванов.

Кметът на Карлово видя прокурорски произвол и заплаха за здравето си

Настоящият кмет на Карлово и бивш председател на СДС Емил Кабаиванов се оплака от полицейски и прокурорски произвол, които целели да го...

Проверени бяха десетки адреси във всички населени места в Асеновградско. Членовете на специално сформираната за целта комисия са констатирали общо шест нарушения. За проверка на съмнителните адреси в кметства на общината са били изпратени служители на РУ на МВР в Асеновград. След осъществената инспекция станало ясно, че констатираните нарушения са засечени в селата Избеглии и Златовръх. Там е установено, че на шест от посочените адреси не живеят съответните лица. Тъй като петте регистрации са били доста стари, не са станали обект на обстойна проверка. В нарушение е хванато едно лице, посочило, че живее в село Избегли от месец април тази година. Адресната регистрация на този човек ще бъде заличена отново със заповед на кмета на общината.

Междувременно стана ясно, че гласа си няма да имат право да упражнят жителите на девет села в Асеновградско, заради факта, че населението им е под 100 души. Населените места, в които няма да се проведат избори тази година, са: Бор, Горнослав, Добростан, Лясково, Мостово, Орешец, Три могили, Сини връх и Узуново. В тях ще бъдат назначени или кметски наместници, или служители по административно обслужване - както е по закон. По списък, предоставен от община Асеновград, селата, в които вот за кметове и общински съветници ще има, са Бачково, Боянци, Долнослав, Жълт камък, Златовръх, Избеглии, Козаново, Конуш, Леново, Мулдава, Нарeченски бани, Новаково, Нови Извор, Патриарх Евтимово, Стоево, Тополово и Червен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com