Въведоха вечерен час в Асеновград

19103
Въведоха вечерен час в Асеновград

Въведоха вечерен час в Асеновград за лица под 18-годишна възраст. Това стана след приемане на изменение и допълнение в Наредбата за осигуряване и поддържане на обществен ред, чистота, организация и безопасност на движението на територията на общината.

Според промяната, родители, настойници, попечители или други лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да го придружават на обществени места след 20 ч., ако то не е навършило 14-годишна възраст. Вечерен час, но след 22 ч., се въвежда в Асеновград и за младежите от 14 г. до навършване на пълнолетие.

Почти безплатно ще се возят в градския транспорт пенсионери от Асеновград

Община Асеновград ще поема 95% от стойността на едномесечната карта за вътрешноградски автобусни линии през 2016 г. за пенсионери. Това...

Освен това, Наредбата забранява ползването на взривни вещества, стрелба с въздушни пушки, които нарушават спокойствието или създават опасност за живота или здравето на гражданите, употребата на пиротехнически изделия с увеселителна цел и други запалителни материали, както и паленето на огън и хвърлянето на неугасени предмети на обществени места, улици и паркове.

Ограничава се извършването на дейности, причиняващи отделяне на прах, вибрации, излъчвания и замърсявания, надвишаващи допустимите норми. Забранява се осъществяването на дейности от битов и стопански характер в жилищните сгради и в близост до тях между 14 ч. и 16 ч. и между 22 ч. и 8 ч. в делничните дни, както и между 14 ч. и 16 ч. и между 21 ч. и 9 ч. в празничните и почивните дни.

Изключение се допуска само за извършване на сметосъбирането. Провеждането на сватби и частни събирания на места общинска собственост, като тротоари, площади, улици, междужилищни пространства, градини, паркове и други територии, както и в открити частни имоти, или организирането на събития, нарушаващи обществения ред, също попадат под забраната на Наредбата и подлежат на санкция.

Сред нововъведените точки е и тази, която забранява тютюнопушенето в закрити обществени места и в близост до учебни и детски заведения, както и при провеждане на спортни мероприятия. Промените, които бяха приети днес от Общиснки съвет Асеновград, са по препоръка от Върховна административна прокуратура, Окръжна прокуратура и Районна прокуратура.

С близо 8% поскъпва такса „Битови отпадъци“ в Асеновград

Средно с около 8 лева се повишава такса „Битови отпадъци“ в Асеновград от 2016 г. Предложението на Общинска администрация е...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com