$100 млн. за борба с ебола отделя Япония

23400
$100 млн. за борба с ебола отделя Япония
Снимка: Gettyimages

Японското правителство взе решение да отпусне допълнително 1150 милиона йена ($ 100 млн.), за борба с епидемията, причинена от вируса ебола. Както заяви главният секретар на кабинета Йишхшде Суга, заделените средства ще бъдат насочени, чрез международни организации, за подобряването на здравната инфраструктура в Гвинея, Либерия и Сиера-Леоне.

Междувременно Япония изпрати в страните от Западна Африка свои медицински специалисти в помощ на засегнатите от вируса ебола.

Президентът на Того е назначен за Координатор на мерките за борба с ебола в Западна Арика

Лидерите на западноафриканските държави назначиха президента на Того Фор Гнасингбе за координатор на мерките за борба с ебола, епидемия...

През септември премиерът Шиндзо Абе обяви пред Общото събрание на ООН, че Токио предоставя 40 милиона долара за борба с ебола.

В Япония няма регистрирани болни в резултат на смъртоносния вирус, но страната е въвела строги предпазни мерки. Министерството на здравеопазването нареди всички пристигащи на летищата да уведомят властите, ако през последните три седмици са посещавали Гвинея, Либерия, Сиера Леоне и Демократична република Конго.

Тези, които пристигат от Западна Африка, са длъжни в рамките на 21 дни да представят на здравните специалисти информация за здравното си състоянието. Правителството създаде щаб за борба с разпространението на вируса ебола, както и информационен център.

Според Световната здравна организация, броят на жертвите на епидемията на вируса ебола в Западна Африка вече е достигнал близо 5 хиляди души, а броят на заразените е повече от 13 хиляди души.

Жертвите на ебола може да са доста повече от официалния брой

Според официалните данни починалите от ебола хора са 4 818, но е възможно вирусът да е убил много повече. Това съобщават от Световната ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com