2500 фирми ще бъдат закрити в Пекин заради замърсяването на околната среда

6065
2500 фирми ще бъдат закрити в Пекин заради замърсяването на околната среда
Снимка: Gettyimages

Пекин ще закрие тази година 2500 малки компании, които вредят на околната среда, за да се опита да се пребори със замърсяването, предаде Ройтерс, цитирайки Синхуа. Китайската агенция се позова на съобщение на общинските власти.

Замърсяването е чувствителна тема в Китай, където годишно се организират хиляди протести заради опасенията от влошаване на околната среда, особено от фабриките, посочва БНТ.

Червеният код заради смога в Пекин е отменен

Властите в Пекин отмениха „червения” код, въведен заради висящия над китайската столица смог, но замърсяването остава висок...

От четири района в столицата, която бе засегната от задушаващ смог тази зима, ще бъде изискано да затворят 2500 компании до края на годината. Планира се и закриване на още фирми през следващата година.

Според неназован източник растящият брой малки замърсяващи източници като ресторанти, хотели и гаражи неутрализира ефекта от драстичния спад на големите замърсители и силно енергоемките компании в града.

Миналия месец Пекин обяви втория в историята си "червен код" за замърсяване на въздуха, затвори училища и забрани строителството на открито.

Днес министерството на околната среда предупреди, че другата седмица отново ще има гъст смог в Пекин, провинция Хъбей и съседен Тянцзин.

Замърсяването в Пекин е 20 пъти над нормите на СЗО

Китайската столица осъмна в дебел смог. Според Центъра за мониторинг на околната среда съдържанието на вредни частици във въздуха в П...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com