Абас: Правя неуспешни опити да се срещна с Нетаняху

2052
Абас: Правя неуспешни опити да се срещна с Нетаняху
Снимка: Getty Images / Guliver

Президентът на Палестинската автономия Махмуд Абас съобщи пред журналисти, че неотдавна се е опитал неуспешно да организира първата си от 5 години среща с премиера на Израел Бенямин Нетаняху. В отговор екипът на Нетаняху заяви, че думите на Абас не отговарят на истината, предаде РИА Новости.

„Ние се свързахме с офиса на Нетаняху, за да проведем съвместно заседание. Но все още нямаме отговор“, заяви Абас. Той уточни, че контактите с екипа на израелския премиер по повод организирането на среща са били преди два месеца и не са били „в резултат на намеса от която и да е трета страна“.

2/3 от палестинците предпочитат интифада пред преговори с Израел

Две трети от палестинците предпочитат въоръжен бунт - интифада, вместо преговори с израелците за осигуряване на напредък по решаването...

„Заявлението на Абас не отговаря на действителността. Това е опит да избегне отговорност за липсата на преговори“, пише в израелския отговор.

Канцеларията на Нетаняху напомни, че министър-председателят е привърженик на подновяването на преговорите и дори е призовавал за такива от трибуната на Международния икономически форум в Давос.

За последен път двамата се срещнаха през 2010 г., когато с посредничеството на САЩ се опитаха да се договорят за прекратяване на палестинско-израелския конфликт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com