Атентаторът от Банкок е бил заснет от охранителните камери

3625
Атентаторът от Банкок е бил заснет от охранителните камери
Снимка: БГНЕС

Ръководителят на хунтата в Тайланд съобщи, че властите в страната преследват мъж, който е заподозрян в извършването на атентата в центъра на столицата Банкок, при който загинаха най-малко 21 души, а други над 120 бяха ранени. Това предаде АФП.

"Имаме заподозрян, който се появява на охранителни камери, но не е ясно кой е... ние издирваме този човек", каза министър-председателят Прайут Чан-о-ча като допълни, че той по всяка вероятност е член на "антиправителствена група, базирана в североизточната част на Тайланд" - дом на движението на Червените ризи, което се противопоставя на военния преврат в страната.

От 2006 г. насам в страната има два преврата. Последният от 2014 г. свали избраното правителство на Инглук Шинаватра след месеци улични протести.

Коментарите на премиера предполагат, че разследването ще се насочи към антиправителствени групи, близки до семейството на Шинаватра.

Вчерашният взрив е станал пред хиндуисткото светилище Ераван в квартала Чидлом в столицата на Тайланд. То е изключително популярно сред хиндуистите като е посещавано от хиляди будисти всеки ден. Сред загиналите има десет тайландци, един китаец и един филипинец

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com