Австралия ще задържа осъдени терористи и след изтичането на присъдата им

640
Австралия ще задържа осъдени терористи и след изтичането на присъдата им
Снимка: Pixabay

Австралия ще задържа за неограничено време осъдените за тероризъм, ако властите преценят, че те още са опасни за обществото след изтичането на присъдата. Това съобщи премиерът Малкълм Търнбъл, цитиран от агенция "Ройтерс".

Той сравни новите правила с мерките, въведени срещу осъдени за сексуално насилие срещу деца.

Австралия няма да пусне свои спортисти в олимпийското село

Австралия няма да пусне свои спортисти в олимпийското село в Рио. Според олимпийския комитет в страната на Зеления континент, организац...

"Мерките, които обявяваме днес, целят да предотвратят тероризма и да гарантират безопасността в страната", каза той, цитиран от "Дневник". Процесът за установяване на неограничено задържане ще бъде следен от съда и ще включва медицински и психологически оценки, както и информация за поведението на затворника.

Австралия понесе няколко атаки на нападатели "единаци" от 2014 г. насам. При една от тях въоръжен мъж взе за заложници посетителите в кафене в Сидни и уби двама.

Близо 100 души са напуснали страната и са заминали за Сирия, за да се присъединят към "Ислямска държава", показват официалните данни.

Още миналата година правителството реши да затегне имиграционните закони и да въведе серия строги мерки за борба с терористичната заплаха.

Победа на консерваторите на парламентарните избори в Австралия

Либерално-националната коалиция на премиера Малкълм Търнбул печели парламентарните избори, проведени в Австралия на 2 юли. Лидерът на ...

"Хората, които идват да живеят в нашата страна, са свободни да живеят така, както искат. Стига да не отнемат свободата на други", каза тогавашният премиер Тони Абът. Премиерът обвини групировката "Ислямска държава", че е обявила война на целия свят, и се зарече да разбие "австралийската кохорта от закоравели джихадисти". "Не можем да оставим злонамерени хора да се възползват от нашата демокрация", подчерта Тони Абът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com