Безредици в Москва заради убийството на младеж

61980
Безредици в Москва заради убийството на младеж
Снимка: Lenta.ru

Стотици младежи, сред които и крайни националисти, атакуваха днес търговски център в московския район Западно Бирюлево по време на сблъсъци, повод за които бе убийството тази седмица на млад руснак от мъж от "неславянски" произход, който успял да избяга, предаде БГНЕС.

Нападателите разбиха вратите на търговски център, нанесоха побой на охраната и счупиха няколко витрини, след което се опитаха да подпалят сградата, предаде радиостанция Ехото на Москва.

Русия: НАТО се провали в Либия

Като провал определи операцията на НАТО за свалянето на либийския диктатор Муамар Кадафи и нейните последствия председателят на комис...

Към Западно Бирюлево са били изпратени десет автобуса със специални полицейски сили. Някои от размирниците са задържани, а други се опитаха да окажат съпротива на силите на реда, замеряйки полицаите с празни бутилки – добавя Ехото на Москва.

Министърът на вътрешните работи на Руската федерация Владимир Колоколцев е задействал в Москва план "Вулкан" - всички служители на полицията са приведени в състояние на пълна бойна готовност. Специалните части за борба с безредиците са използвали сила, за да разпръснат протестиращите. Кметът на Москва Сергей Собянин е заявил, че всички, които са участвали активно в погрома, ще бъдат санкционирани.

Полицията предприе разследване на убийството на 25-годишния Егор Щербаков, който е бил намушкан с нож пред очите на приятелката си. Според запечатаната от видеокамерите сцена убиецът има вид на кавказец или на гражданин от средноазиатска република. Жителите на квартала са убедени, че той е нелегален емигрант.

Олимпийският огън пристигна в Русия

Кортежът с огъня на 22-рите зимни Олимпийски игри, които ще се проведат в руския град Сочи, е пристигнал в Москва, съобщава РИА Но...

Трагедията се разиграла на 11 октября в три часа след полунощ в южния московски район Западно Бирюлево. 25-годишният московчанин и годеницата му се връщали от рожден ден при приятели. След като слезли от колата, непознат минувач започнал да задява девойката. Годеникът се опитал да я защити, но нападателят извадил нож и го наръгал няколко пъти в гърдите и гърба. Младият мъж починал на място от огромната загуба на кръв една седмица преди сватбата си.

Полицията в руската столица обещава награда от 1 милион рубли (около 40 000 лева) за сведения относно самоличността на убиеца, който е записан от камери за видеонаблюдение. Призовават се за съдействие и националните диаспори в  този московски район, тъй като в разгромения търговски център работят много техни представители.

Русия, която изпитва нужда от работна ръка заради демографската криза, приема стотици хиляди емигранти от бившите средноазиатски съветски републики. Тези емигранти работят на черно в шивашки ателиета, на строителни обекти или на пазарите на Москва и други големи руски градове и живеят при трудно условия. Много често те са сочени като фактор за увеличаване на градската престъпност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Лекар: Това е най-добрата риба при диабет и болна щитовидна жлеза
Лекар: Това е най-добрата риба при диабет и болна щитовидна жлеза

Тази риба се консумира пържена, печена и дори пушена. Но малко хора се замислят как това ястие влияе на здравето. "Всъщност мойвата е малко по-различна...