Бой в турския парламент

17194
Бой в турския парламент
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Депутати от опозицията и от управляващата партия в турския парламент се сбиха заради сформирането на комисия за заплахата от радикалните ислямисти в съседен Ирак, предаде БГНЕС.

Депутатите си раздаваха юмруци, сграбчваха се за сакото и се поваляха на земята при новото разгорещяване на страстите в разделения парламент няколко дни преди президентските избори, на които премиерът Реджеп Тайип Ердоган ще се стреми да стане държавен глава.

Депутати от опозиционната Партия на националистическото движение (ПНД) поискаха да бъде създадена парламентарна комисия, която да разследва действията на групировката Ислямска държава, отвлякла десетки турски граждани в северния иракски град Мосул, съобщава частната телевизия НТВ.

По време на гласуването на предложението депутатът от ПНД Али Узунирмак обвини опоненти от управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) на Ердоган, че подават бюлетини за отсъстващи депутати и ги нарече "мошеници".

Депутатът от ПСР Мустафа Сахин влезе във вербален спор с депутата от ПНД, който бързо прерасна в юмручен бой. На снимки от парламента се вижда кървящият нос на Сахин, а Узун получил травма на главата, съобщава НТВ.

Но това не бил краят. До нови схватки се стигнало, след като депутатът от ПНД Синан Оган се спречкал с депутати от ПСР в парламента. Орган, който паднал на земята, получил травми по лицето, което наложило прекратяване на заседанието на парламента.

По-късно депутатът оприличи в Туитър опонентите си от ПСР на "кучета", които го нападнали. "Не можаха да излязат пет срещу един. 60 души ме нападнаха заедно, но си получиха заслуженото. С божията помощ защитаваме правата на турския народ в парламента. Броят на кучетата от ПСР, пред които сме изправени, няма значение", допълни Оган.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия