Давутоглу: Балканските народи са като едно семейство

32103
Давутоглу: Балканските народи са като едно семейство
Снимка: БГНЕС

Балканските народи са като едно семейство и могат да решат всичките си разногласия братски. Това каза турският външен министър Ахмед Давутоглу на съвместна пресконференция със сръбския си колега Ивица Дачич, предаде БГНЕС.

Сръбският външен министър заяви, че някои постъпки и изказвания не трябва да пречка за развитието на добрите двустранни отношения. "Турция и Сърбия гледат по различен начин на някои части от историята, имат различен поглед към настоящето и това е разбираемо", каза Дачич и допълни, че общото мнение на двете страни е, че двустранните отношения трябва да се успокоят, нормализират и засилят.

Давутоглу изтъкна, че Турция смята Сърбия за "пръв съсед" и че двете държави имат много общи неща. "Подготвени сме и искаме рамо до рамо с Белград да работим за по-добро бъдеще и на Сърбия, и на Балканите", заяви Давутоглу. На журналистически въпрос дали посещението на Сърбия означава край на разногласията между Белград и Анкара заради изявлението от миналата година на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган, че "Косово е Турция и Турция е Косово", Давутоглу избегна директен отговор.

До края на деня ръководителят на турската дипломация ще се срещне със сръбския президент Томислав Николич, с премиера Александър Вучич и с министъра на търговията, туризма и телекомуникациите Расим Ляич.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com