Джихадист от "Ислямска държава" екзекутира майка си

6645
Джихадист от "Ислямска държава" екзекутира майка си

Млад джихадист от групировката „Ислямска държава“ екзекутира публично собствената си майка в сирийския град Рака, който е крепостта на групировката, предава БГНЕС.

Според данни на правозащитната група „Рака се избива тихо“ (Raqqa is Being Slaughtered Silently – RIBSS), цитирани от в. „Индипендънт“, 20-годишният Али Сакр ал Касем е застрелял с пушка майка си Лена на 45 години.

ООН: Образованите жени са най-застрашените от екзекуция от ИД

ООН осъди множеството екзекуции на мирни граждани в Ирак, които са били извършени от групата „Ислямска държава”, предаде AF...

Лена ал Касем е била обвинена в измяна – престъпление, което обикновено означава напускане или отказване от религията, но в случая на „Ислямска държава“ се използва като причина за убийство на човек, който не подкрепя или говори против групировката.

Точното обвинение на Лена е „подбуждане на сина й да напусне „Ислямска държава“ и заедно с нея да избяга извън Рака“, посочва друга неправителствена организация – Сирийският център за човешки права.

Според базираната в Лондон организация Али е предал майка си на висшестоящ представител на групировката, който е издал смъртната й присъда и е наредил именно синът й да изпълни екзекуцията. Тя е била извършена пред пощенския клон в града, където жената е работела

Разкритията за поредните жестокости на групировката идват на фона на съобщението, че говорителят на „Ислямска държава“ в съседен Ирак Абу Мохамед ал Аднани е бил тежко ранен при въздушен удар.

Кризисно съвещание в Лондон след екзекуцията на Хейнс

Премиерът Дейвид Камерън свиква в Лондон кризисно съвещание след екзекутирането на британския хуманитарен работник Дейвид Хейнс от Исля...

Аднани, който е назначен да поеме ръководството на групировката, в случай че нещо се случи на нейни лидер Абу Бакр ал Багдади, е изпратен за лечение в град Хит, след като е загубил голямо количество кръв.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com