X
 
 

Еди Рама с призив да се помогне на Албания

881 0
Еди Рама с призив да се помогне на Албания
Снимка: Getty Images/Guliver
Министър-председателят на Албания Еди Рама участва в донорската конференция в Истанбул и помоли за помощ във връзка с последиците от катастрофалното земетресение в Албания.

В обръщението си към участниците Рама благодари на Турция и турския народ да проявената солидарност.

Рама ще поиска помощ от НАТО заради земетресението

Министър-председателят на Албания Еди Рама обяви по време на извънредно правителствено заседание, че заминава за Лондон, където ще учас...

Всички се солидаризираха с пострадалите от земетресението, но тази солидарност е далече от достатъчна, за да бъдат преодолени последиците, подчерта премиерът.

„Турция показа своята солидарност и след разрушението потвърди, че не е изоставила своя стар приятел и брат. Президентът Ердоган обеща веднага да построи 500 жилища в Албания. Аз дойдох тук, за да призова всички да се включат в това трудно пътуване”, подчерта Рама, цитиран от „Balkanweb”.

Разрушителното земетресение, засегнало двата големи града Тирана и Дуръс, няма аналог в най-новата история на Албания. Рама сподели, че джамията в Дуръс е заобиколена от развалини.

Албанският премиер призова за помощ, за да се направи за Дуръс онова, което Турция направи за Измир след катастрофалното земетресение през 1999 година.

Опозицията в Албания: Премиерът трябва да бъде съден заради жертвите от земетресенията

Заместник-председателят на "Социалистическото движение за интеграция" (СДИ) Петрит Васили обяви, че премиерът на страната Еди Рама тряб...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...

Последно в Актуално