Ердоган: Ако бях останал още 15 минути в Мармарис, щях да бъда убит

3494
Ердоган: Ако бях останал още 15 минути в Мармарис, щях да бъда убит
Снимка: Gettyimages.com

Ако бях останал още 15 минути в Мармарис, щях да бъда убит или отвлечен“, това сподели още турският президент Реджеп Ердоган в интервюто си пред CNN.

Ердоган изтъкна също, че нито за миг в нощта на 15 срещу 16-ти не си е помислял, че повече няма да е президент: "Не си го помислих нито за миг. Ясно казах, че държавата е атакувана, а президентът продължава да е на власт ", каза Ердоган.

В Турция са знаели за преврата преди да започне

Турското национално разузнаване (МИТ) е знаело за подготвящия се в Турция държавен преврат и няколко часа преди него е предупредило арм...

Той разкри и инициалите на организацията, извършила неуспялия преврат – ФЕТО. По думите му "терористичната организация ФЕТО получи най-големият удар, тъй като бе разкрита. Използваха оръжие срещу хората, купено с парите от народа на Турция", подчерта Ердоган.

Относно искането си за екстрадирането от САЩ на духовника и общественик Фетхуллах Гюлен, когото турските власти смятат за своя най-голям враг, Ердоган каза, че ако Вашингтон не го предаде на Анкара, турската страна няма никога да екстрадира нито едно лице по искане на САЩ.

По въпроса за смъртната присъда, Ердоган каза: „Гражданите искат смъртна присъда. Хората загубиха роднини, съседи, деца. Гражданите смятат, че тези терористи трябва да бъдат убити“.

БГНЕС припомня, че в първата информация за интервюто президентът бе цитиран да казва, че парламентът ще вземе решение дали да бъде върнато смъртното наказание, което изисква преразглеждане на конституцията в тази й част.

Ердоган обеща да построи казарми в парк "Гези" (ВИДЕО)

Турският президент Реджеп Таип Ердоган заяви, че ще изгради казарми в центъра на Истанбул, плановете за които предизвикаха масови проте...

Вижте подробностите от интервюто на Ердоган пред CNN ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com