Ердоган: Опозицията подкрепя терористите

1728
Ердоган: Опозицията подкрепя терористите
Снимка: Getty Images/Guliver

Турският президент Реджеп Ердоган нападна опозиционната Републиканска народна партия /РНП/ и определи похода й за справедливо правосъдие като подкрепа за терористите, опитали да извършат преврата от миналия юли.

„Едни хора сега кръстосват пътищата, за да пазят предателите от групировката ФЕТО на Фетхуллах Гюлен. Докато ние сме за единството в страната, те дори за ден не се отказаха да работят срещу Турция и това се вижда много ясно. РНП избра опасна посока, тази на политическата опозиция, на демонстрацията на различното поведение и политическия дискурс, и вече стана част от силите на терористичната групировка, която опита да провокира страната ни.

Берлин: Публични изяви на Ердоган извън Г-20 са „неуместни“

Германското правителство смята, че би било "неуместно" президентът Реджеп Тайип Ердоган да направи публични изяви в Германия извън срещ...

Сега РНП започна антинационална политика. Тръби за справедливост, а напада Конституционния съд. Не чухме тези хора да почитат героите ни, но вдигат света на крак в защита на терористите и на техните помагачи“, заяви Ердоган пред представителите на регионалните структури на партията, на която отскоро е лидер. Той подчерта, че РНП днес е достигнала точката, в която партньорството и с терористичните организации е очевидно, а щом атакува съдебните дела срещу терористи, погазва турската справедливост, работи срещу интересите на Турция, пише БГНЕС.

„Не можете да ни убедите, че се борите за справедливо правосъдие с този поход при положение, че не се замисляте да се изправите срещу тероризма, напротив, започнахте го с цел да го подкрепите. Вие не отстоявате справедливостта, тъкмо обратното, защитавате жестокостите. Идете в съдилищата, където се водят делата срещу ФЕТО и ПКК, и там потърсете правото на героите, на мъчениците, на нацията“, призова той републиканците.

Ердоган обяви за съучастници в престъпление всички, които подкрепят похода на РНП, оглавен от 69-годишния й лидер Кемал Кълъчдароглу и уточни, че депутатите от тази партия предават родината си по всички краища на света. Той отсече, че именно политиците от опозицията защитават уволнените заради връзки с терористичните организации, както и онези хора в затворите, които започват гладни стачки, пак по заповед на групировките.

„Ясно е, че нито един от тези хора не мисли за демокрация и свободи, напротив, така прикриват собствените си престъпления. Но народът ни следи тези събития и е достатъчно далновиден. А ние както винаги ще продължим да се борим, ще казваме истините, оценката ще оставим на нацията. На 15 юли със специални церемонии ще отбележим година от преврата, това не трябва да се забравя никога, няма да допуснем никой да остане без наказание“, подчерта Ердоган.

Кюрдите и турската армия си размениха обстрели по границата със Сирия

Турската армия откри ответен огън срещу позиции на кюрдските формирования „Сили за народна самооотбрана" (СНС) в северна Сирия, с...

Предварителната програма за възпоменателните церемонии предвижда президентът да направи обръщение към нацията в 02, 32 ч. пред парламента – в часа на първата бомба, ударила сградата. Той възложи задача на регионалните партийни структури да организират подобаващи бдения и призова за мобилизация за изборите през 2019 г., като ги задължи да спечелят 50+1% от вота, друг резултат би бил провал за тях.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Срути се оживена магистрала в Китай, има жертви (ВИДЕО)

Военни учения в Централна Азия: Предупреждение срещу Русия и Иран

Ще има ли примирие: Израел ще изчака до утре отговора на „Хамас“

Висшият съд на ООН реши, че Германия може да продължи да въоръжава Израел

Заради крайна бедност: Много родители в Ливан пращат децата си в приют

Опасни горещини в Индия: Високите температури взеха жертви

Бреговата охрана на Китай стреля с водни оръдия срещу филипински кораби

Вулканът Руанг изригна отново, обявена е най-висока степен на тревога (СНИМКИ)

Хутите атакуваха кораб в Тихия океан

Хамас ще отговори писмено на предложението за примирие в Газа

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия