ФБР призова търговците на антики да бъдат бдителни за ценности, откраднати от ИДИЛ

4929
ФБР призова търговците на антики да бъдат бдителни за ценности, откраднати от ИДИЛ

Бони Магнес-Гардинър, директор на програмата за предотвратяване на кражби на произведения на изкуството към ФБР, призова колекционерите и купувачите да бъдат бдителни, когато им се предлагат артефакти и да проверяват страната на внос и документите, съпътстващи стоката, предаде Ройтерс. Според ФБР има доказателства, че неотдавна на американския пазар са били предлагани артефакти, откраднати от бойци на „Ислямска държава” от Ирак и Сирия.

Експерти смятат, че кражбите на и търговията с произведения на изкуството са един от основните източници на доходи за терористичната организация. Световните медии коментират, че през последните месеци нараснаха притесненията, че артефакти от близкоизточния регион могат да се появят на западния пазар, информира bTV.

Шаламанов: Не сме канени в коалицията срещу ИДИЛ

Има риск от нов терористичен удар в България. Това обаче е въпрос, който трябва да бъде отправен към ДАНС и МВР. Това призна в ефира на...

Редица археологически обекти в Ирак и Сирия бяха разрушени от силите на ИД в последните месеци. Последният такъв случай беше от вторник, когато ислямистите публикуваха снимки от разрушен от тях римски храм в сирийския античен град Палмира, акт, който ЮНЕСКО нарече военно престъпление.

 

„Ислямска държава” настъпва в Северна Сирия

Междувременно се оказа, че „Ислямска държава” настъпва в Северна Сирия, в райони, в които САЩ и Турция панират да отворят нов фронт срещу ислямистите, предаде Ройтерс.

По данни на сирийския център за наблюдение на правата на човека бойци на „Ислямска държава” са завзели пет села. Две от тях се намират близо до турската граница.

Американската армия е извършила 15 въздушни удара срещу ИДИЛ

Американската армия е извършила 15 въздушни атаки срещу позиции на Ислямска държава в околностите на стратегическия язовир в Мосул, в...

От групировката са коментирали, че са завзели три села в района и че техни бойци почти са обкръжили град Мареа, който се намира на двадесетина километра от турската граница.

Две от завладените села наскоро бяха предадени от свързванията с „Ал Кайда” „Фронт Ан Нусра” на друга сирийска бунтовническа групировка.

Откакто Турция обяви, че планира да изтласка силите на „Ислямска държава” от региона, екстремистите засилиха нападенията си срещу сирийските бунтовници в Северна Сирия. „Фронтът Ал Нусра”, който е враждебен на „Ислямска държава”, съобщи по-рано този месец, че ще се изтегли от района, където Турция възнамерява да установи буферна зона.

 

Двама иракски генерали загинаха в самоубийствен атентат

ИДИЛ била прекалено крайна дори за Ал Кайда

Жестокостта на джихадистите от Ислямска държава в Ирак и Леванта /ИДИЛ/ не познава граници, пише в. "Билд". Въпреки въздушните удари ...

Двама иракски генерали са загинали в самоубийствен атентат в четвъртък, докато иракските военни са се отправяли да атакуват позиции на „Ислямска държава” в размирната провинция Анбар, западно от Багдад. Това предаде Асошиейтед прес.

По данни на военните атакуващият е врязал колата си в конвоя на иракските военни сили. Загинали са двама генерали и трима войници. Говорител на военните, настоял да остане анонимен, е съобщил, че повече от 10 войници са ранени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com