Гняв спрямо духовник от Катар, пуснал видео как трябва да се бият "нежно" жени

4701
Гняв спрямо духовник от Катар, пуснал видео как трябва да се бият "нежно" жени
Снимка: iStock/Guliver

Мюсюлмански духовник от Катар засне и публикува шокиращо ръководство за това как мъжете мюсюлмани трябва да бият съпругите си, а две седмици по-късно този акт продължава да вълнува социалните мрежи и да има куп коментари - повечето в негативен аспект.

Ученичка е в болница след ритник в корема от осмокласник

Ученици се биха в столичната професионална гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов”. Спречкванет...

Видеоклипът показва Абд ал-Азиз ал-Хазрадж, който демонстрира как да "бъде наказана" жена в съответствие с ислямския закон. Ал Ансари дори е качил кадрите в YouTube, пише БГНЕС.

За видеото той използвал момче на училищна възраст, наречено Найеф, за да покаже върху него как да се бие „от любов“ - така жената може да почувства „силата на мъжа“. След това духовникът казва, че някои жени се радват да са омъжени за „жестоки и силни съпрузи“. Ал-Хазрадж обаче предупреждава: Някои хора удрят по лицето… Това не е позволено“.

В ръководството той казва: “Пророкът Мохамед… Виж колко милостив е Ислямът. Пророкът забранява да се удря лицето. Той забранява на мъжете да бият жените си по лицето. Пляскане по лицето, удряне в главата, разбиване на носа - всичко това е забранено. Биенето е за дисциплина.“

Ал-Ансари започва урока с продължителност 3 минути и половина като казва, че боят трябва да бъде лек и безболезнен и че трябва да накара съпругата да усети мъжествеността и силата на съпруга си, както и собствената си женственост. След това Ал-Ансари демонстрира как се бие съпруга, използвайки са пример Найеф, като го удря по раменете, хваща го и го разтърсва, и казва силно: "Казах ти да не напускаш къщата! Колко пъти трябва да ти кажа?"

Побой между ученици и учител - "по принцип" учителят не трябвало да удря с юмруци по главата (ВИДЕО)

Удряше ме, докато не припаднах. Това заяви 13-годишната Барбара, която се оказа участник в бой с момиче. Всичко става в основно училище...

Духовникът продължава: “Скъпи зрители, много хора - особено онези, които са женени - биха искали да знаят как да победят съпругата си. Необходимо ли е да биете жена си? Трябва ли човек да бие жена си всеки ден? Не. Първо, трябва да разберем, че мъжът е водач на къщата. Лидерът има власт, точно като мениджър на компанията. Ръководителят на къщата може да реши да дисциплинира жена си, за да може животът да продължи напред. Как съпругът бие жена си? Това трябва да е дисциплинарно биене от любов. Той я обича. Но първо, той трябва да я увещава - с други думи, трябва да я посъветва. След това трябва да се въздържа от споделяне на леглото с нея. Ако всичко това не помогне, ние започваме биенето като последна инстанция. Това е безболезнен бой, който не оставя синини или причинява кървене. Боят, както току що показах върху Найеф, е истинското нежно биене в исляма".

Организаторът на Световното първенство по футбол - ФИФА - вече е под кръстосан огън, че позволи провеждането на турнира през 2022-ра година в страна, където хомосексуалността е незаконна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Автобус с българска регистрация се преобърна в Турция, има пострадали (СНИМКИ)

Най-могъщият човек в Иран

Катастрофата в Дубай: резултат от изкуствени дъждове?

Иранските власти предупреждават: Внимавайте за крокодили

Вулканът Руанг отново изригна в Индонезия (ВИДЕО)

Земетресение в Егейско море край Измир

НАСА: Китай крие военна дейност в Космоса

Иран омаловажава последиците от удара в Исфахан, твърдят израелски източници

Apple изтрива WhatsApp и Threads от китайския магазин за приложения по нареждане от Пекин

Земетресение от 4,6 удари Северен Иран

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com