Иран поиска САЩ да премахнат базите си на 1000 км от страната

2403
Иран поиска САЩ да премахнат базите си на 1000 км от страната
Снимка: Getty Images/Guliver

САЩ трябва първо да премахнат своите бази в региона, а след това да въвеждат санкции против Иран. Това заяви командирът на иранската Революционна гвардия ген. Мохамед Али Джафари в реч пред командния състав на гвардията той коментира враждебността на САЩ по отношение на Иран и най-вече на гвардията.

„Преди да приемат санкции срещу отбранителната възможност на Иран, САЩ трябва като начало да ликвидират своите бази в нашия регион на разстояние от 1000 км от иранската граница“, заяви ген. Джафари, цитиран от ТАСС.

САЩ приеха нови санкции срещу Иран заради балистичната му програма

САЩ обявиха, че са приели нови санкции срещу Иран във връзка с балистичната програма на страната и определяната от Вашингтон като подкр...

Той също така коментира и „бързият ръст“ на ударната мощ на иранските ракети с въздушно, морско и наземно разположение. По думите му развитието на ракетната програма на Иран „не може да бъде предмет на търгове или преговори“.

Във вторник администрацията на САЩ обяви нови санкции срещу Техеран, в които влизат 18 частни лица и организации, за които Вашингтон смята, че имат връзка с ракетната програма на Иран или с революционната гвардия. По-рано днес иранският президент Хасан Рухани заяви, че страната изпълнява своите международни ангажименти и новите санкции противоречат на логиката.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com