Израел увеличава военния си контингент до Ивицата Газа, Палестина отправи предупреждение

2964
Израел увеличава военния си контингент до Ивицата Газа, Палестина отправи предупреждение

Силите за отбрана на Израел (СОИ) подсилиха контингента си около Ивицата Газа, за да предотвратят проникване на ислямистки бойци на територията на еврейската държава, пише електронното издание на The Jerusalem Post.

През тази седмица конфликтът между Израел и Палестина ескалира, като близо 400 ракети бяха изстреляни от крайбрежния анклав в нощта срещу вторник,

Ивицата Газа вече е поле на бойни действия с ракети, има загинали (ВИДЕО)

Отношенията между Израел и Палестина са на ръба на истинска война, след като военното крило на "Хамас" - "Бригадите Изедин ал Касам", и...

„Ние сме по средата на процеса за съсредоточаване на повече жива сила, бронирани и други части в близост до Ивицата Газа и мобилизираме резерви за операции на „Железния купол“ и Командването на домашния фронт“, е заявил говорителят на СОИ бригаден генерал Ронен Манелис.

Все пак той посочи, че евакуацията на населените места по границата с Ивицата Газа все още не е необходима.

Според информацията, „оперативните решения са взети“ от политиците и СОИ са получили зелена светлина през нощта срещу вторник да продължат да нанасят удари по мишени в палестинския анклав.

Военните са предоставили информация, че са ударили повече 150 цели на „Хамас“ и „Ислямски джихад“, включително и по бившия хотел „ал Амал“, който, според СОИ, се използва щаб на службата за вътрешна сигурност на „Хамас“.

Висшестоящ офицер от Военновъздушните сили на Израел е заявил пред журналистите, че ВВС са нанесли „сериозни“ удари по ислямистките групировки в конфликтната зона.

ХАМАС пое отговорност за ракетния обстрел срещу Израел

Военното крило на управляващото в Ивицата Газа движение ХАМАС пое отговорност за ракетния обстрел срещу израелска територия, предава БГ...

„Осигурихме евакуирането на сградите и техните околности. Това е драстично, значително и фундаментално различно от миналото. Натискът върху врага е огромен. Когато той се събуди сутринта и види какво е ударено, вече съвсем ясно осъзнава, че плаща висока цена.

„Нашите самолети са въоръжени и са над Газа. Готови сме за всеки сценарий“, допълни той.

Според съобщенията, 11 ислямистки бойци са убити след началото на ударите в понеделник.

Спасителната служба Маген Давид Адом съобщава за 53-а израелски граждани, които са получили наранявания в резултат от ударите, а двама от тях са в критично състояние (войник от СОИ и 60-годишна жена).

Изданието припомня, че ракетните баражи дойдоха след смъртоносни удари на СОИ в град Хан Юнис, Южна Газа, в нощта през понеделник.

Израел и Палестина се обстреляха с ракети

Израелските ВВС са нанесли в неделя серия удари по сектора Газа като са изстреляли около 40 ракети по позициите на въоръжени групировки...

Говорителят на Хамас Абу Обейда предупреди, че ако Израел не спре с ударите си, обсегът на ракетите ще бъде увеличен до градовете Беершева и Ашкелон.

„Фракциите от общия команден център на съпротива провеждат сериозни разговори за увеличаването на обсега на ракетите. Ашкелон е само началото. Общо един милион ционисти ще бъдат в обсега на нашите удари, ако ционисткият враг реши да продължи агресията“, обясни той.

Думите на говорителя на „Ислямски джихад“ се припокриват с посланието на „Хамас“, отбелзва Jpost. Групировката иска „окупаторите и техните приятели да знаят, че животите на нашите синове си имат цена“.

Според информация от високопоставени официални лица от египетското разузнаване, те се опитват да договорят примирие на последната ескалация, която поставя под заплаха надеждите, че Израел и „Хамас“ могат да постигнат дълготрайно прекратяване на огъня с посредничеството на Египет и ООН.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АЗИЯ:

Влачиха я гола по улиците: Съседки нападнаха жена в Индия (ВИДЕО)

Киргизстан: Вербуват се мигранти за извършване на терористични актове в Русия

Смъртни случаи заради хранителна добавка в Япония? Правителството разследва

Загинали при израелски обстрел в Южен Ливан

Заловиха трафикант и осем мигранти в Одрин, искали да избягат в България

Отмъсти на брат си: Жена удави 2-годишната си племенница

Ливан засипа ООН с жалби срещу Израел

Войната в Израел: "Хизбула" пак атакува, продължава рейдът в болница "Ал-Шифа"

Палестинци се удавиха, опитвайки да вземат помощи, пуснати в морето (ВИДЕО)

Тайланд е на крачка от легализира еднополовите бракове

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com