Японското правителство призова жителите на страната да се запасят с тоалетна хартия

16653
Японското правителство призова жителите на страната да се запасят с тоалетна хартия
Снимка: Thinkstock

Японското правителство призова жителите на страната да се запасят с тоалетна хартия в рамките на кампания. Тя цели да се привлече общественото внимание във връзка с евентуални природни бедствия на архипелага. Информацията съобщи БТА, позовавайки се на Франс прес.

"Бъдете готови", призова министерството на икономиката, търговията и промишлеността по повод предстоящото на 1 септември традиционно учение за реакция при природни бедствия. Тогава се отбелязва годишнината от голямото земетресение в Канто през 1923 г., отнело живота на над 100 000 души.

Тоалетна хартия за 150 паунда ролката?

Едва ли някой би предполагал, че нещо, което ежедневно използваме за своите усамотени нужди буквално ще излезе златно. Това обаче е фак...

"Ще е добре да се запасите с тоалетна хартия", увериха  от министерството. То уточнява, че запасите от тоалетна хартия трябва да са достатъчни за едномесечно ползване, тъй като един месец е нужният срок, за да може пазарите да се върнат към нормалното си функциониране в случай, че е имало природно бедствие.

При природно бедствие броят на ползваемите тоалетни създава проблеми заради недостига на тоалетна хартия, поясниха властите. Това бе забелязано по време на силното земетресение в Тохоку през септември 2011 г.

Тогава семейства се втурнаха към магазините и разграбиха предлаганите за продажба там стоки дори в отдалечените от труса райони, като например този на Токио.

Първи случаи на денге, от 70 години насам, бяха регистрирани в Япония

В Япония бяха регистрирани първите три случая на хеморагична треска денге от 70 години насам, предадоха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС. Ср...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Азия