Капитанът на изчезналия Боинг е бил в лошо психическо състояние по време на полета

20471
Капитанът на изчезналия Боинг е бил в лошо психическо състояние по време на полета
Снимка: Getty Images/Guliver

Капитанът на изчезналия Боинг 777 е преживявал сериозни проблеми в семейството си по време на полета на осми март, поради което се е намирал в лошо психическо състояние, пише The New Zealand Herald.

По данни на изданието, приятел на капитана на самолета, който е пожелал анонимност, е съобщил, че Захари Ахмед Шах е имал проблеми и е споделил, че „животът му се руши”.

$175 000 обезщетение за всеки от загиналите в малайзийския боинг

Роднините на пътниците от злополучния полет MN370 от Куала Лумпур за Пекин ще получат до 175 хиляди щатски долара, дори да не бъдат...

Капитанът е бил „ужасно разстроен, след като е разбрал, че съпругата му възнамерява да се раздели с него.

По-рано стана ясно, че роднините на пътниците от злополучния полет MN370 от Куала Лумпур за Пекин ще получат до 175 хиляди щатски долара, дори да не бъдат открити отломките на самолета Боинг 777-200. Това заяви пред агенция Блумбърг известният адвокат Робърт Хедрик.

Компанията "Малейжа еърлайнс", чийто самолет на 8 март катастрофира в океана с 239 пътници и екипаж, е длъжна да заплати обезщетение, дори да не бъде установена причината за катастрофата, казва Хедрик, позовавайки се на Монреалската международна конвенция от 1999 година.

Роднините на жертвите на трагедията получиха право да предяват искове в понеделник, когато Малайзия официално обяви, че самолетът се е разбил и е изчезнал във водите на Индийския океан, югозападно от австралийското крайбрежие. Именно в този район, на 2500 километра от Пърт, днес започнаха да пристигат самолети и кораби, които ще участват в издирването. Според австралийската служба за морска безопасност, в днешните операции ще вземат участие седем военни и пет граждански самолета, както и корабът "Съксес" на австралийските военноморски сили и китайският ледоразбивач "Сюелун".

Търсенето на останките на самолета на дълбочина 7 км може да отнеме години, както показва практиката. В случая с френския Еърбъс, изчезнал във водите на Атлантическия океан през 2009 година, останките бяха открити едва през 2011 година.

 

 

Великобритания забавила издирването на MH370 на правилното място?

След като изгубиха всякакви надежди за откриване на близките им живи, роднини на 239 души на борда на полет MH370 все по-силно изразяв...

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com