Кери: Мадуро тероризира Венецуела

24324
Кери: Мадуро тероризира Венецуела
Снимка: Getty Images / Guliver

Държавният секретар на САЩ Джон Кери обвини венецуелския президент Николас Мадуро в разгръщане на "кампания на терор" срещу собствения си народ, съобщават мексикански медии, предаде БГНЕС.

"Сега ние се опитваме да намерим начин правителството на Мадуро да започне да разговаря със своите граждани, да се отнася към тях с уважение, да сложи край на кампания на терор срещу собствения си народ и да уважава правата на човека", казва Кери, говорейки в комисията по външни работи в Камарата на представителите.

Според американския държавен секретар сега е моментът на Организацията на американските държави и други международни организации и съседи на Венецуела да потърсят от властите на тази страна отговорност за своите действия.

Продължаващите повече от месец протести срещу политиката на правителството във Венецуела отнеха, по последни данни, живота на 28 души, ранени са 365, а 1300 са задържани. Властите и опозицията се обвиняват взаимно за жертвите.

Повод за недоволството на хората са корупцията, лошото икономическо положение на страната и липсата на много стоки. Според президента Николас Мадуро чужди сили стоят зад това, а всички проблеми в страната му се дължат на саботажи. Той изгони от Венецуела чужди медии заради начина, по който отразяват събитията там.

Южноамериканската Украйна, за която почти никой не говори

Докато погледите на света са отправени към Украйна и избухналия взрив на насилие заради отказа на управляващите там да се съобразят с и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com