Лидерите от Г20 се събраха в Бризбейн

39404
Лидерите от Г20 се събраха в Бризбейн

Срещата на Г20 в Бризбейн започна с неофициално събиране на ръководителите на делегациите на страните, които участват във форума.

Лидерите на 20-те най-развити страни в света започват двудневна среща, която ще бъде фокусирана върху повишаването на икономическия растеж. Очаква се кризата в Украйна и заплахата от ебола също да бъдат сред основните теми на обсъждане. По-рано имаше призиви за включването и на климатичните промени в дневния ред.

Рейтингът на Путин продължава да е рекордно висок

Електоралният рейтинг на руския президент Владимир Путин продължава да държи историческия максимум от 72 %. Това показват данните от пр...

Руският президент Владимир Путин е изправен пред враждебно посрещане от някои от западните лидери заради увеличаващата се военна активност на Русия. Преди срещата на Г20 Путин заяви, че САЩ и ЕС са наложили на Русия санкции, които ще навредят на световната икономика.

От своя страна, премиерът на Австралия Тони Абът заяви, че световните лидери ще използват срещата, за да обсъдят създаването на работни места, начините за установяване на данъчни измами и засилването на световната икономика.

Срещата на лидерите от Г20 в австралийския град Бризбейн може да завърши и със създаването на нова международна енергийна институция, която да се нареди в йерархията над Организацията на страните износителки на петрол и Международната агенция за енергетика. Новата институция ще има за цел да гарантира стабилността и прозрачността в сектора. Според австралийски вестник, който се позовава на собствени източници, някои от големите производители като Русия и Саудитска Арабия одобряват проекта, който все още е обект на преговори. „Австралия и други големи икономики искат да поставят основите на нов режим на търговия с енергийните източници в света” заради опасенията, които са предизвикани от промените в цените. Според вестника срещата няма да доведе до непосредственото създаване на нова институция, но може да помогне за разбирателството относно принципите, които тя трябва да следва.

В рамките на срещата в събота председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова за мащабни действия срещу укриването на доходи, като по този начин защити заявената от него позиция въпреки разкритията, че големи компании са плащали по-малко данъци, когато той е бил премиер на Люксембург.

Путин се скара на Ердоган

Скандал се разразил между президентите на Русия и Турция, когато провели телефонен разговор за ситуацията в Сирия. Това твърди в. Mosco...

„Наистина мисля, че трябва да действаме на международно ниво срещу укриването на данъци”, каза Юнкер преди срещата на Г-20 в австралийския град Бризбейн.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com