Напрежение между Армения и Азербайджан заради свален хеликоптер

19547
Напрежение между Армения и Азербайджан заради свален хеликоптер
Снимка: БГНЕС

Напрежение отново се зароди между Армения и Азербайджан. Министерството на отбраната на Армения предупреди другата страна за възможни последствия заради сваления в Карабах хеликоптер Ми-24 на ВВС на непризнатата Република Нагорни Карабах, предаде Интерфакс.

„Това е безпрецедентна провокация, довела до ескалиране на ситуацията. Последствията за азербайджанската страна ще бъдат много болезнени, а цялата отговорност ще лежи на съвестта на военнополитическото ръководство на Азербайджан”, написа на страницата си във Facebook говорителят на арменското министерство Арцрун Ованнисян.

Армения официално стана част от Евразийския съюз

Армения официално стана четвъртата страна член на Евразийския икономически съюз. Сдружението бе създадено по идея на руския президент В...

По думите му азербайджанската страна е продължила да обстрелва територията, където е паднал участващият в учения на армията на самопровъзгласилата се Република Нагорни Карабах хеликоптер, непозволявайки по този начин да се стигне до екипажа на машината.

„Изявлението на Министерство на отбраната на Азербайджан, че хеликоптерът е свален, след като поел по боен курс и атакувал позиции на Въоръжените сили на Азербайджан, е нелепо. Оглед на отломките потвърди, че хеликоптерът не е носил бойно оборудване”, казва Ованнисян.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com