Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нетаняху остро осъди речта на Кери за Близкия изток

29 декември 2016, 09:33 часа • 1918 прочитания

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини американския държавен секретар Джон Кери, че показва предубеждение към еврейската държава. Нетаняху упрекна Кери, че в момент, в който целият Близък изток е обхванат от пламъци, той произнася силно критична реч срещу Израел, и го нападна, че се е фокусирал върху израелските селища, а е обърнал малко внимание на насилието от страна на палестинците:

"Израелците нямат нужда да бъдат поучавани за значението на мира от чуждестранни лидери! Никой не иска мир повече от хората на Израел. Израел остава ангажиран с намирането на решение на различията между нас и палестинците чрез директни преговори", заяви Нетаняху, цитиран от БНР.

Американският държавен секретар Джон Кери представи визията на администрацията на Барак Обама за израело-палестинския конфликт и за намиране на решение, в която подчерта, че единственият начин да се осигури дълготраен мир между Израел и палестинците е да се договори двудържавно решение.

В комюнике, разпространено след речта на Джон Кери, палестинският президент Махмуд Абас заявява, че е готов за подновяване на мирните преговори с Израел, още в минутата, в която израелското правителство се съгласи да прекрати заселническите си дейности.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес