Нов атентат в Диарбекир взе жертви

806
Нов атентат в Диарбекир взе жертви
Снимка: Gettyimages

Малък камион се взриви в района на Сур в провинция Диарбекир в Турция, убити са 4-има, а експлозията причини пропукване с 5 метра дълбочина и 30 метра в радиус, както и срутване на близките до мястото къщи, предаде БГНЕС.

Според информацията от полицейската дирекция автомобилът с експлозивите е на кюрдските сепаратисти от считаната за терористична групировка ПКК. Загиналите са същите тези, които са го натоварили с взривовете, има и ранени цивилни граждани.

Най-малко 60 души загинаха при взрива в шиитския район на Багдад

Най-малко 60 души са загинали, а още почти 100 са били ранени при взрив, прогърмял на пазара в шиитския район на Багдад Садр, предаде В...

Грохотът от експлозията е бил особено силен и се е чул в редица райони на провинция Диарбекир. Пред телевизия "Ал Джазира" очевидци на инцидента свидетелстват, че още при влизането на камиона в село Танъш местният жител Тевфик Орхан се усъмнил и приближил до него, но мъжете от автомобила открили огън с калашници, а после бързо напуснали района. Орхан започнал преследване със собствения си пикап, но малко по-късно загинал при експлозията на камиона, за която все още не е известно от какво е предизвикана. Взривът е направил на парчета три други автомобила, а на мястото се е образувала пукнатина с дълбочина 5 метра в радиус от 30 метра, къщи в съседство са напълно разрушени.

Няколко часа по-рано в Истанбул кола-бомба, задействана дистанционно в момента на преминаването на военен камион избухна и рани трима цивилни и 5-има униформени, а после за издирване бе обявен бял автомобил и пътниците в него.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com