Ожесточени сражения между иракските сили и ИД в Рамади

5563
Ожесточени сражения между иракските сили и ИД в Рамади

Иракските сили навлязоха днес в един от централните райони на Рамади, в който се намират правителствени учреждения. Това е важен момент от голямата офанзива за изтласкване на терористичните милиции "Ислямска държава" от западния иракски град, заяви иракски представител, цитиран от ДПА.

"Силите за сигурност влязоха на разсъмване в квартала Хуз", каза говорител на полицията в иракската провинция Анбар Ясер ад Дулайми. В момента те водят ожесточени боеве с "Даеш" ("Ислямска държава" - бел.ред) близо до правителствения комплекс, добави той.

"Ислямска държава" взе заложници в болница в Рамади

Бойци на терористичната групировка "Ислямска държава" са взели за заложници десетки медици и пациенти в болница в иракския град Рамади,...

Рамади е административният център на провинция Анбар, която се простира от околностите на столицата Багдад до иракско-сирийската и иракско-йорданската граница. Големи райони от населената предимно със сунити провинция са под контрола на "Ислямска държава".

"Бойци на "Даеш" са пръснати из Хуз, и в сгради, в които са заложени капани. Полагаме сериозни усилия да ги изтласкаме оттам", каза Дулайми.

Най-малко 20 бойци на "Ислямска държава" са били убити досега при боевете в района, заяви той, но не съобщи данни за евентуални жертви сред правителствените части и бойците от съюзническите племена.

 

Иракски военни бяха атакувани погрешка от американски самолети, девет са убитите

9 иракски военни са убити при „приятелски огън“ на американската авиация, съобщи иракският военен министър Халед ал-Обейди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com