Откриха нова отломка от изчезналия малайзийски самолет, този път - врата

6329
Откриха нова отломка от изчезналия малайзийски самолет, този път - врата
Снимка: Gettyimages

Нова отломка от пътнически самолет беше намерена на брега на френския остров Реюнион в Индийския океан. След като в сряда край бреговете на острова беше намерено част от крилото на "Боинг-777" MH370, сега е открита врата, съобщи за британския тв канал Sky news местен източник, предаде bTV.

Засега не е ясно дали новата находка има връзка с безследно изчезналия миналата година малайзийски боинг. Отломката е предадена на властите. 

Намерената отломка от самолет „Боинг 777“ вече е в Париж за анализ

Отломката от крило на самолет „Боинг 777“, която бе открита на остров Реюнион, пристигна в Париж. Там ще бъде предадена на...

Намерената част от крило беше откарана във Франция за експертиза, която да установи дали е част от изчезналата машина на полет MH370

Британският вестник Telegraph пише, че жители на Реюнион още през май намирали предмети, които може да са свързани с изчезналия самолет. Според местен жител - метача Никола Ферие, цитиран от изданието, по време на работа на източното крайбрежие той е виждал части от самолет, предаде БГНЕС.

Ферие по-специално твърдял, че при разчистване през май той попаднал на синьо кресло. Но че то може да има някаква връзка с малайзийския пътнически самолет той разбрал едва след появата на съобщения, че на острова е открита част от крило на "Боинг". С други намерени от него предмети на брега - по-специално две чанти с вещи – той постъпил както и с останалите находки: изгорил ги. "Такава ми е работата", заявил той. 

Според Telegraph и други жители на Реюнион били открили предмети, които може да са свързани със самолета, не но им придали значение. 

Намерената отломка на остров Реюнион е от Боинг 777

Частичният номер върху намерената на остров Реюнион отломка потвърждава, че тя е от „Боинг 777“, какъвто бе и летателният ...

Пътническият "Боинг" 777, летящ от Куала Лумпур за Пекин, изчезна през нощта на 7 срещу 8 март 2014 г. На борда му имаше 227 пътници и 12-членен екипаж. В мащабното международно издирване, в което се включиха Китай, Малайзия, САЩ и Австралия, не даде резултати.

През януари властите на Малайзия обявиха, че най-вероятно самолетът е претърпял катастрофа и всички намиращи се на борда 239 души са загинали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com