Путин: Евреите, които не се чувстват в безопасност в Европа, да се преселят в Русия

3615
Путин: Евреите, които не се чувстват в безопасност в Европа, да се преселят в Русия
Снимка: Gettyimages.com

Евреите от страните в Европа да се заселят в Русия, защото така ще бъдат на сигурно място. За това призова президентът Владимир Путин, след като се срещна в Кремъл с делегация на Европейския еврейски конгрес. Той подчерта, че Москва разглежда организацията като естествен съюзник в борбата срещу антисемитизма.

Според Путин Европейският еврейски конгрес се бори много ефективно срещу проявите на ксенофобия и на крайните действия на нетърпимост. По думите му той е пряк партньор за запазване на спомена от Втората световна война, без да се изкривяват историческите факти, свързани с Холокоста, които Путин определи като "катастрофа от общочовешки характер", предаде БНР.

Еврейската общност отбелязва Рош а Шана

На 13-ти септември вечерта започва Новата 5776 година от еврейския календар, който отброява годините от сътворението на света. Рош а Ша...

Руския президент благодари и за действията на Европейския еврейски конгрес, че спират "открито и без колебания" всякакви действия на героизирането на режима на нацизма и фашизма. Отговоряйки на реплика на ръководителя на Европейския еврейски конгрес Вячеслав Кантор за лошото и несигурно положение на евреите днес в Европа, които са подложени на натиск, Владимир Путин предложи на евреите, които не се чувстват в безопасност в Европа, да се преселят в Русия.

"Да идват при нас. От Съветския съюз си тръгваха, нека сега се върнат", каза руския държавен глава цитиран от електронните медии в Москва.

В отговор Вячеслав Кантор заяви, че "това е принципно нова фундаментална идея" и обеща задължително да я обсъди на конгрес на организацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com